≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugo Vijeira izgubio na izborima, žalio se na neregularnosti, predsednika nasledio njegov brat

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak je bio zadovoljan učinjenim

  • 0
Ugo Vijeira Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ugo Vijeira se sredinom januara kandidovao za predsednika Žil Visentea, kluba u kom je možda ostavio najveći trag pored dela karijere koji je proveo u Beogradu.

Za protivkandidata imao je Avelina Dijaša da Silvu, brata dosadašnjeg prvog čoveka kluba Fransiska koji je krajem 2023. istupio sa pozicije.

I zaista je bilo vrlo burno u izbornoj kampanji, pošto je nekadašnji napadač isticao da se na biračkom spisku nalaze i preminula lica, kao i maloletnici koji nemaju pravo glasa. Dodao je da broj članova ne odgovara broju članskih karata i da je kao obrazloženje dobio da je došlo do kompjuterske greške.

Na kraju je pobedu odneo Avelino sa 6.907 glasova u poređenju sa 3.067 koliko je imao Ugo Vijeira. Interesantno je da je u martu prošle godine na izborima u Žil Visenteu glasal osvega 2.238 ljudi.

Na kraju dana Vijeira je ipak bio zadovoljan.

- Želim zahvaliti ovom fantastičnom timu koji imam uz sebe. Danas smo izašli kao veliki pobednici, to je bio naš Žil Visente. Mislim da je neverovatno to što se danas dogodilo u gradu. Postigli smo ogromnu mobilizaciju. Čestitke gospodinu Avelinu, koji je predsednik svih nas, svih Žilista. Zahvaljujem članovima koji su glasali za nas. Bilo je čudo ono što smo postigli u tri sedmice, imati glasove koje smo imali, ova mobilizacija bila je neverovatna - rekao je Vijeira.

(Telegraf.rs)

Video: Tuča fudbalera Zvezde i Boteva, meč prekinut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA