≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: "Izgradnja Nacionalnog stadiona kreće 1. maja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Po meni će biti najlepši u Evropi," poručio je Vučić

  • 57
Aleksandar Vučić Nacionalni stadion Printskrin: TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pre dva dana počeo proces izgradnje šipova za EXPO, a da 1. maja počinje izgradnja Nacionalnog stadiona.

On je u obraćanju iz Palate Srbija istakao da se izgradnja šipova sastoji iz nekoliko koraka, koji podrazumevaju pripremu radnih platformi, izradu bušenih šipova, izgradnju naglavnih i veznih greda na koje će se kasnije spajati stubovi hala.

- Prvog maja kreće izgradnja Nacionalnog stadiona koji će biti, po meni, najlepši, a verovatno po nekima možda drugi najlepši u Evropi, uz novoizgrađeni stadion "Florentina Pereza" Real Madrida u Španiji - rekao je Vučić.

Inače, sam stadion će biti kružnog oblika i imaće kapacitet od 52.000 gledalaca. Inovativna fasada sa zelenilom imaće četiri prstena i biće pričvršćena kosim kablovima na kojima se nalaze zelene bašte.

Stadion će imati 4.500 parking mesta i prostiraće se na 32 hektara. Oko stadiona će se nalaziti kafići, kiosci, restorani, prostori za odmor i uz jedinstvene prostore za šetnju.

Cilj autora je da stadion "živi" 365 dana u godini i zamišljen je kao prostor na kojem će Beograđani i gosti glavnog grada u Srbiji provoditi slobodno vreme i to uz utisak da su u prirodi, a ne na stadionu, zahvaljujući "ozelenjenoj fasadi".

Sam stadion bi trebalo da ima energetsku efikasnost koja istovremeno obezbeđuje i grejanje i hlađenje, zajvaljujući četvorocevnim "kulerima". Sistem pomaže da se zaostala toplota stvorena u procesu hlađenja koristi za proizvodnju tople vode za grejanje, čija temperatura dostiže do 45 do 50 stepeni celzijusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    2. februar 2024 | 16:17

    Stadion će biti zaista velelepan. Ponosni smo što se gradi u Srbiji!

  • Nexa

    2. februar 2024 | 16:27

    Kome???

  • Nina

    2. februar 2024 | 16:45

    Izgradnjom nacionalnog stadiona podstičemo omladinu Srbije za sve veću zainteresovanost za sport. Predsedniku Aleksandru Vučiću svaka čast, za sve što je do sada doprineo u razvoju naše zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA