Vreme čitanja: oko 2 min.

Ma, kakvo je ovo ludilo! Obala Slonovače u 90. minutu dala gol za produžetak, pa u 122. za polufinale AKN-a!

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta smo ovo gledali, i to sve sa igračem manje!

  • 1
Afrički kup nacija Foto: Tanjug / AP

Ovakvu utakmicu definitivno može da nam podari samo i isključivo Afrički kup nacija! Gledali smo apsolutni šou program u duelu Malija i Obale Slonovače, delovalo je da će prvopomenuti tim bez problema uspeti da se sačuva od napada domaćina turnira i da prođe dalje, ali onda se desio epski preokret - 1:2 (0:0, 1:1)!

Šta smo to sve videli? Pa krenimo redom...

Još u 16. minutu je Traore uspeo da promaši penal za Mali i tako propusti šansu da donese prednost ovom timu u ranoj fazi utakmice. Ali dobra stvar po ovaj tim desila se pred kraj poluvremena, pošto je Obala Slonovače ostala sa desetoricom zbog drugog žutog kartona za Kosonua i automatskog isključenja.

Opet je Mali preuzeo inicijativu i u 71. minutu ona je izrodila gol Nena na asistenciju Samasekua. Svi su na stadionu u Buakeu grickali nokte, preko 40.000 navijače se nadalo izjednačujućem golu i eto čuda - on je pao u 90. minutu meča!

Adingra se najbolje snašao i doneo nam je produžetak i novo ludilo...

Čekali smo pola sata i gledali ka penalima, a onda magija. Fofana je proigrao Dijakitea i u 122. minutu smo videli apsolutni haos na stadionu. Navijači su bili u ekstazi, fudbaleri Malija u besu i neverici, što je bio recept za haos.

Igrači Malija su opkolili sudiju Adela iz Egipta, neki su ga i gurali, psovali... Crveni karton zbog proslave je dobio Dijakite u nadoknadi drugog produžetka, a Traore je potom isključen zbog preterane reakcije na drugoj strani.

Ubrzo je izveden i poslednji slobodan udarac, iz kojeg Mali sa dva igrača više nije postigao izjednačujući gol i moglo je da počne slavlje svih u Obali Slonovače. Potrajaće ono do duboko u noć.

(Telegraf.rs)

Video: Tuča fudbalera Zvezde i Boteva, meč prekinut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA