Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije više Lacio ono što je nekada bio: Atalanta "lagana" u derbiju Serije A za povratak na četvrto mesto

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lak trijumf za Boginju

  • 0
FK Atalanta - FK Lacio, De Ketelare Foto: Tanjug / AP

Možda je neko očekivao uzbuđenja, ali se Atalanta postrala da ih uopšte danas ne bude u velikom derbiju italijanske Serije A. Fudbaleri ovog tima su na domaćem terenu "pregazili" Lacio i tako obezbedili sebi povratak na četvrto mesto, koje inače vodi u Ligu šampiona - 3:1 (2:0).

Poveo je domaćin već posle četvrt sata igre kada je Mario Pašalić iskoristio pas Skavolinija da obraduje navijače u Bergamu.

Malo pre odlaska na veliki odmor penal. Lacio se opet hvatao za glavu, a Atalanta je mogla da ode na 15 minuta pauze mirne glave, jer je Šarl de Ketelare bez problema konvertovao kazneni udarac u 43. minutu.

Već u 76. minutu bilo je jasno gde bodovi idu, pošto je isti fudbaler postigao još jedan gol, ovoga puta na asistenciju Skamake, a do kraja je Ćiro Imobile sa penala uspeo samo da smanji rezultat.

Lacio je na taj način malo produbio svoju krizu i ostao je na devetom mestu sa 34 boda, ali nije potpuno isključen iz borbe za Ligu šampiona, pošto je baš Atalanta sada četvrta sa 39 poena, tri više od senzacionalne Bolonje.

Sledeće kolo donosi borbu Atalante sa Đenovom u gostima, a Lacio je opet gost Kaljariju.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Otkrio kako je dobio nadimak "Trica", pomenuo i Dražena: Aco Petrović za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA