Vreme čitanja: oko 1 min.

Lion slavio u derbiju dva Olimpika protiv Marselja i tek treći put od početka sezone je van zone ispadanja

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno, ali istinito

  • 0
Aleksander Lakazet Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Olimpika iz Liona slavili su u velikom francuskom derbiju protiv imenjaka iz Marselja u okviru 20. kola Lige 1, čime su tek treći put od početka sezone uspeli da pobegnu iz zone ispadanja - 1:0 (1:0).

Lion je van crvene zone bio samo u 1. kolu i potom u 17. kolu, a interesantno je da je dosta dugo bio i poslednji na tabeli. Današnji domaćin je držao fenjer u četvrtom kolu, potom u sedmom, a zatim i od 9. sve do 15. kola, kada nije mogao da se pomeri napred.

Sada su izgleda došli neki malo bolji dani, pa Lion u leđa gledaju tri ekipe - Mec sa 16 bodova, koliko ima i Lorijan, kao i Klermon koji je sakupio jedan manje.

Lion je sada na 19 bodova, a zaslužan za prvu pobedu posle dva vezana poraza je Alekesander Lakazet, koji je postigao pobednički pogodak večeras.

On je naime u 37. minutu utakmice uspeo da pokupi odbitak i da ga smesti u prazan deo mreže. Do kraja poluvremena mogao je da donese i lagodniju poziciju svom timu, ali je prvo gađao okvir gola u 43. minutu, a potom je šutirao pravo u golmana Lopeza iz iste akcije.

U nastavku se Lopez ponovo istakao u odbrani šuta Klintona Maje iz 54. minuta, a Pjer Emerik Obamejang je na deset minuta do kraja mogao da donese poravnanje Marselju, ali nije u tome uspeo.

Olimpik Marselj se sada nalazi na osmom mestu na tabeli sa 29 bodova posle ovog poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Otkrio kako je dobio nadimak "Trica", pomenuo i Dražena: Aco Petrović za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA