≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Omladinci Partizana eliminisani u Ligi šampiona za mlade: Fernandeš i Duarte prekinuli san crno-belih nada

Vreme čitanja: oko 6 min.

Prvi gol je došao nakon greške, dok je drugi samo dokrajčio crno-bele

  • 9
Omladinci Partizan, Braga Foto: MN Press / Marko Metlas

Omladinci Partizana nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona za mlade pošto su u baražu eliminisani od Brage rezultatom 2:0. Vodeći gol na meču postigao je Rodžer Fernandeš u 64. minutu, posle nesmotrene, spore reakcije Alekse Ćelića u petercu crno-belih, dok je Alfonso Duarte stavio tačku u nadoknadi vremena. Žreb za osminu finala Lige šampiona za mlade održaće se u petak, od 13 časova.

Važnost utakmice, činjenica da pobeda u baražu znači prolaz u osminu finala Lige šampiona za mlade, u velikoj meri je okovala noge i Partizanu i Bragi u prvom poluvremenu meča u Humskoj.

Crno-beli, pojačani nekolicinom momaka koji su prošli pripreme prvog tima, a imaju pravo igranja za omladinsku selekciju, nisu srljali od početka, iako su imali prednost domaćeg terena. Odlučio se trener Nenad Stojaković za blok u srednjoj zoni, odakle bi njegovi izabranici vrebali priliku iz ofanzivne tranzicije.

Međutim, objektivno veći kvalitet rivala je naveo domaćina da se dodatno spusti ka svom golu i praktično prepusti loptu Bragi, koja je kombinovala na polovini Partizana, no, takođe nije previše rizikovala iščekujući grešku odbrane, poklon koji bi eventualno doneo prednost.

Takav odnos dva tima bio je na snazi gotovo 25 minuta, u kojima su gosti bili više na lopti, kontrolisali i prostor, ali su imali problem u poslednjoj trećini terena gde nije bilo načina da se probije blok Stojakovićevog tima. Tek poneki sporadični pokušaj Fernandeša, odnosno Kelvina nisu bili previše opasni za golmana Radulaškog.

Tek posle 25. minuta su i crno-beli živnuli, vezali nekoliko spolidnih napada, međutim, nedostajala je prava akcija, tečna, smislena, dovoljno otresita da bi se uopšte došlo do prave prilike za gol.

To je, ipak, za nogom pošlo igračima Brage i to u 28. minutu, kada je posle velike greške Dragojevića u odbrani, gost odigrao brzopoteznu akciju i došao u poziciju da preko Gonkalveša ugrozi Radulaškog, ali je lopta, na sreću crno-belih, otišla u gol-aut pored same stative.

Omladinci Partizan, Braga Foto: MN Press / Marko Metlas

U poslednjih 15-tak minuta prvogh dela, žustrija borba, više prekršaja sa obe strane, ali manje kvalitetnog fudbala i situacija pred golovima te se na odmor otišlo "mirnih" mreža.

Partizan je bolje ušao u nastavak meča, kao da su crno-beli uspeli da se oslobode treme i u velikoj meri poprave utisak iz prvog dela, kada su delovali stegnuto, bojažljivo, bez prave akcije i prilike za gol.

Crno-beli su pomerili linije, delovali agresivnije, i lopta je bila više u posedu domaćina, ali je nedostajalo konkretnosti u poslednjoj trećini sve do kolosalne šanse Dušana Jovanovića.

Napadač je u 50. minutu dobio loptu sa levog boka, bio je usmljen, no, nije uspeo da je pogodi kako je želeo, kao da se bio iznenađen i prilika je otišla u nepovrat. Potrajao je pritisak crno-belih još nekoliko minuta, presekao ga je udarac Fernandeša sa distance (pravo u Radulaškog), međutim, utisak je bio dobar, a publika zadovoljna borbenošću i željom celog tima.

Kada se učinilo da su crno-beli ukrotili Bragu, da su dominantniji u drugom delu, nadomak vođstva, dogodila se situacija u kojoj je mali pad koncentracije skupo plaćen.

Bio je to 64. minut, crno-beli su kombinovali na desnom boku, izgubili loptu, Braga je brzo odigrala akciju iz koje je usledio šut Kelvina, koji je Radulaški odbranio. Međutim, slabo je odreagovao Aleksa Ćelić, jer, umesto da odmah izbije loptu, pokušao je da odigra smireno u petercu, ali mu se prišunjao Rodžer Fernandes i poslao loptu u praznu mrežu - 0:1.

Pokušao je Partizan brzo da se vrati rezultatski, imao dve dobre situacije preko Bogdana Mirčetića, koji je u prvi mah ishitreno šutirao, iako je možda trebalio da asistira, dok je u drugoj prilici pokušao da lobuje golmana Brage glavom, ali je bio zamalo "kratak" u skoku.

Nisu se crno-beli predavali, tražili su način da dođu u poziciju da izjednače, ali su igrači Brage veoma dobro stajali u defanzivnom bloku i uspevali da zatvore svaku "pukotinu" koja bi se s vremena na vreme pojavila u odbrani.

Nije ipak bilo snage za nešto više i Portugalci su u nadoknadi vremena uspeli da postignu i drugi pogodak preko Alfonsa Duartea, koji je izbegao ofsajd zamku, a potom iskoristio i proklizavanje golmana Radulaškog da postavi konačnih i zasluženih 2:0 za portugalskog predstavnika.

Uživo Partizan - Braga 0:2 (0:0)

SASTAVI:

Partizan: Radulaški - Roganović, Dragojević, Simić, Ćelić - Stjepanović, Ugrešić, Janković - Mirčetić, Jovanović, Ninić

Braga: Karvaljo - Košta, Noro, Matos, Čisumba - Giljerme Barbosa, Rodriges - Fernandez, Gončalves, Kelvin, Hoze Rodriges

TOK MEČA UŽIVO:

98. minut - Kraj meča u humskoj!

92. minut - Gol za Bragu, ovde je kraj.

89. minut - Neverovatne greške pravi Partizan u ovim momentima!

83. minut . Odlična odbrana Radulaškog, koji je još jednom sačuvao svoju ekipu.

82. minut - Sve je manje vremena za Partizan da dođe do izjednačenja!

Omladinci Partizan, Braga Foto: MN Press / Marko Metlas

71. minut - Lepa akcija Partizana sada. Duga lopta Stjepanovića ka Mirčetiću, našao ga je u samoj sredini šesnaesterca, ali glavom nije mogao krilni fudbaler Partizana da pogodi gol.

63. minut - Povela je Braga i to nakon neverovatne greške Ćelića, koji nije izbacio loptu na vreme nakon odbrane Radulaškog i to je kaznio Rodžer Fernandez.

57. minut - Opasno je bilo pred golom Partizana! Šutirao je Fernandez, ali je udarac odbranio Radulaški.

51. minut - Pogođen je loptom u glavu jedan fudbaler Brage koji je ostao na travi, zbog čega je meč i prekinut kako bi mu ukazali pomoć. Jedan igrač Partizana je čak morao da mu izvadi jezik dok nije reagovala medicinska ekipa.

46. minut - Nastavljena je utakmica u Humskoj.

DRUGO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena, ne baš zanimljivog reklo bi se.

36. minut - Dosta mirnije je u nastavku nakon što je Braga imala ogromnu priliku.

28. minut - Najveća prilika za Bragu. Velika greška Dragojevića u odbrani, odigrala je Braga kratko, došao je do lopte Gončalves, onda je šutirao i otišla je lopta pored gola, tik pored stative.

Omladinci Partizan, Braga Foto: MN Press / Marko Metlas

23. minut - Nešto slabiji minuti Partizana. Ćelić je prvo napravio bespotreban faul i zaradio je žuti karton. Onda je Braga pripretila u dva navrata, ali je golman Radulaški bio na visini zadatka i opet ju je samo pokupio dobrim pozicioniranjem.

17. minut - Pokušao je Partizan da napravi nešto ovde, Stjepanović je došao do lopte ,ali je otišla u aut. U nastavku je ona došla do Mirčetića, ali je bio u ofsajdu.

14. minut - E ovo je već moglo da bude ozbiljnije. Zapretila je Braga, upućen je centaršut sa strane Rodžer Fernandes, ali je na mestu bio golman Radulaški koji je samo pokupio loptu.

8. minut - Nema ozbiljnijih prilika u ovim minutima, okušala se tek Braga sa velike distance, a onda i Partizan iz potencijalne kontre, međutim, daleko je to bilo od realizacije.

4. minut - Moglo je ovo da bude mnogo ozbiljnije. Braga je imala dobru priliku, pokušali su da uđu u šesnaesterac, ali je Partizan otkloniop opasnost. Odmah je izbačena lopta za Ninića, koji je mogao da trči, ali je odabrao loše rešenje i izgubio loptu.

1. minut - Počeo je duel u Humskoj!

KOMENTAR PRE MEČA:

Omladinska ekipa Partizana pred sobom ima meč protiv Brage koji ih može odvesti u osminu finala Lige šampiona za mlade, gde crno-beli imaju izuzetno težak zadatak protiv ekipe iz Portugalije koja je ogroman favorit na ovom meču.

Partizan je uspeo da dođe do ove faze takmičenje nakon izuzetno teških utakmica protiv Univerzitatee i Šerifa, čime je i stigao do meča sa Bragom.

Ovo će biti i najozbiljniji zadatak, dok crno-beli imaju tu sreću da igraju pred svojim navijačima u Humskoj zbog toga što su došli iz staze nacionalnog šampiona.

Otkriveno je i u kojim sastavima će nastupiti ekipe, a reklo bi se da je Partizan izveo ono najbolje što ima.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan priredio svečanost za omladince zbog Lige šampiona: Trener poručio "Nek nas se plaše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaratustra

    7. februar 2024 | 16:30

    Taman sto sam poceo da gledam, Braga dala gol vec u sledecoj akciji.

  • STRUKA AMATERSKA u klubu

    7. februar 2024 | 16:54

    PARTIZAN NEMA TRENERA ,TAKTICKI IZGUBIO

  • Puni

    7. februar 2024 | 16:36

    vatikance bazendžije kolodvorce.🔒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA