Vreme čitanja: oko 1 min.

Nigerija je prvi finalista Afričkog kupa nacija: Mokoena od heroja do tragičara

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč je rešen tek posle penala

  • 0
Fudbalska reprezentacija Nigerije Foto: Tanjug.rs/AP

Fudbaleri Nigerije savladali su Južnu Afriku i plasirali se u finale ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija. Posle 120 minuta, rezultat je bio izjednačen - 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala.

Izabranici Žozea Peseira slovili su za velikog favorita u ovom meču, ali je Južna Afrika bila ravnopravni takmac. Posle prvih 45 minuta mreže su mirovale, da bi Nigerija prva došla do vođstva u nastavku.

Igrao se 67. minut kada je Trost-Ekong realizovao udarac sa bele tačke i doneo prednost svom timu. U 85. minutu Nigerija preko Osimena duplira prednost, ali je pogodak centarfora poništen zbog faula nakon intervencije iz VAR sobe.

Kako to obično biva, usledila je kazna. Južna Afrika je uspela da izjednači u poslednjim trenucima meča. Tada je u 90. minutu iz penala pogodio Mokoena.

Kako ni posle dodatnih pola sata igre nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju penala. Već u prvoj seriji Mokoena nije bio siguran kao u regularnom toku, pa je Nigerija stekla početnu prednost.

U trećoj seriji Aina i Magopa su bili neprecizni, da bi pobedu Nigerijcima doneo Keleči Ihenačo.

Nigerija će se za titulu boriti sa boljim iz duela Obala Slonovače-DR Kongo

(Telegraf.rs)

Video: Tuča fudbalera Zvezde i Boteva, meč prekinut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA