Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija protiv tradicije: Orlovi će igrati i za prekid crnog niza sa svima iz grupe

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je ujedno i prvi put da su se Orlovi našli u najjačoj diviziji Lige nacija, te je bilo i očekivano da protivnici u grupi ne budu ni malo laki

  • 4
Fudbal Srbija - Bugarska Leskovac Foto: Mileta Mirčetić

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi A4 u Ligi nacija, zajedno sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, odlučeno je žrebom u Parizu.

Ovo je ujedno i prvi put da su se Orlovi našli u najjačoj diviziji Lige nacija, te je bilo i očekivano da protivnici u grupi ne budu ni malo laki.

Moglo je biti i značajno teže po naše fudalere, ali ono što je zanimljivo, jeste da ni u ovoj situaciji tradicija nije na našoj strani.

Kada je reč o međusobnim duelima protiv pomenutih rivala, Srbija od kada nastupa pod ovim imenom, nema ni malo dobar skor.

Štaviše, naša reprezentacija izgubila je sve mečeve koje je igrala protiv Španije, Danske i Švajcarske.

Dušan Vlahović Fudbalska reprezentacija Crna Gora - Srbija Foto: MN Press/Marko Metlaš

Sa pomenutim Švajcarcima, igrali smo u dva navrata, i to oba puta na Svetskim prvenstvima. Prvi put, na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, izgubili smo sa 2:1, da bi u Kataru, četiri godine kasnije bili poraženi sa 3:2, a treba napomenuti i da su oba susreta bila odlučujuća za plasman u nokaut fazu.

Orlovi su protiv Danske igrali jedan susret više, a skor je identičan - svi porazi. U kvalifikacijama za EURO 2016. godine, poraženi smo od Danske u Beogradu sa 3:1, a u Kopenhagenu sa 2:0, da bi nas Danci dobili i 2022. godine u prijateljskom susretu sa 3:0.

Protiv Španaca, naš tim je igrao samo jednom, i to u prijateljskom meču 2012. godine, i tom prilikom poraženi smo sa 2:0.

Samim tim, situacija je jasna. Od kada naša reprezentacija nastupa kao Srbija, šest puta je igrala protiv rivala iz grupe, i ima svih šest poraza.

Tradicija nikako nije na našoj strani, a ostaje nam da vidimo da li ekipa Dragana Stojkovića Piksija može da "pomrsi" konce Spancima, Dancima i Švajcarcima.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi poslao poljubac publici u Leskovcu pred meč sa Bugarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BREAKING News

    8. februar 2024 | 19:55

    utakmice direktno prenosi pornhub

  • CAVEAT EMPTOR

    8. februar 2024 | 19:56

    ne možeš sa drugoligaskim centarforom protiv prve lige

  • Raso

    8. februar 2024 | 20:20

    Ako ne budu vodili sa sobom one svoje plastikanerke, mozda i uzmemo 3. mjesto i napokon iskontriramo tradicionalnoj 4. poziciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA