Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragan Stojković nakon žreba: "Grupa izuzetno teška, sa Španijom će biti poseban događaj..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Orlovi dobili rivale u Ligi nacija

  • 4
FSS, Zlatna lopta 2023 Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je rivale u Ligi nacija. Izabranici Dragana Stojkovića nalaze se u grupi sa Danskom, Španijom i Švajcarskom, a nakon žreba svoje utiske izneo je i selektor naše zemlje, Dragan Stojković.

- Grupa je izuzetno teška, ali znali smo da će biti tako, ko god da su nam rivali, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u „A“ diviziju, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo hteli, to smo i dobili. Grupa je teška, kao i ostale - rekao je Stojković, a onda nastavio:

- Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe, ali i ostale dve ekipe su veoma kvalitetne. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati. Ali, idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kad dođe vreme, tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama.

Rival Orlovima biće i selekcija Španije, sa kojom smo u prošlosti igrali važne duele. Posebno se pamti meč u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2000. godine, kada smo u finišu susreta poraženi rezultatom 4:3. Podsećanja radi, tada je selekciju Jugoslavije kao kapiten predvodio upravo Dragan Stojković.

- U svakom slučaju, ali izazov će biti svaki meč u grupi. Sa Španijom će biti poseban događaj, lep meč za navijače - rekao je Stojković.

Sa druge strane, u našoj grupi su i Švajcarci sa kojima smo se susretali na prethodna dva Mundijala.

- Poznajemo se dobro. Ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče i ta dva meča rešimo u našu korist. Neće biti lako, ali pokušaćemo - nastavio je selektor Srbije.

Za kraj je istakao da se nije uplašio grupe u kojoj su Francuska i Italija.

- Čini se da je to najteža grupa po kvalitetu, jer tu je i Belgija. Nisam se plašio, rekao sam pre početka žreba da želim što jače selekcije. Jednostavno, da u Srbiju dođu najjače selekcije, da imamo spektakl u Beogradu, tu nema straha, samo izazov da parirate timovima koji su zaista vrhunski - završio je Dragan Stojković.

(Telegraf.rs)

Video: Tuča fudbalera Zvezde i Boteva, meč prekinut

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    8. februar 2024 | 20:17

    Za nas je majstore svaka grupa teska...ili ti, svi danas igraju fudbal....svi osim nasih manekena. Ovo manekeni ne znaci da su lijepi nego da se prave lijepi.

  • vreme je

    8. februar 2024 | 20:19

    da preuzme ekipu mesne zajednice brzi brod

  • Nes

    8. februar 2024 | 21:10

    Ovi naši i nisu mogli da pobede Madjare i Bugare . Od kako je Srbija kao samostalna država, mi nikad nismo imali reprezentaciju u fudbalu u koju smo mogli da verujemo da igra moderan i savremeni fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA