≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Igor Duljaj otkrio kakvo je kadrovsko stanje, koji igrač se požalio na povredu i kakva su očekivanja

S. I.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Trener crno-belih najavio meč sa Javorom

  • 0
Igor Duljaj Foto: Printskrin / YouTube / FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana u subotu u Ivanjici nastavljaju pohod ka dugo čekanoj tituli. Javor će biti prva prepreka na tom putu, a posao crno-belih neće biti nimalo lak imajući u vidu da i domaćinu gori pod nogama i da su im bodovi spasa potrebni.

Igor Duljaj je na opširnoj konferenciji za medije izneo očekivanja od meča.

- Ja sam srećan što smo u prilici da se ponovo sportski borimo za bodove bez obzzira da li su to igrači, trener ili ljudi koji rade u klubu. Radujemo se nastavku prvenstva. Videli ste kako su pripreme protekle, bez obzira na loše terene, sve ostalo je bilo odlično, igrači su bili maksimalno profesionalni, nisu se nijednog trenutka žalili, tako da sa te strane mogu da budem presrećan i zadovoljan kako su se oni ponašali. Naravno da je uvek prva utakmica najteža i veoma te teško reći da neki tim može od prvog kola da bude u onoj formi u kojoj bi želeo - rekao je Duljaj i dodao:

- Igramo protiv ekipe koja je, ako se dobro sećam, zadala dosta problema kada smo igrali u Beogradu i po nekom običaju uvek su ti igrači bili kobni za Partizan, oni koji su bili u Partizanu, kao što je Gigić, koji je u ovom trenutku napustio klub, nije više u Ivanjici. Prvenstvo kako bude odmicalo će dati odgovor da li će ekipa da raste fizički, taktički, tako da verujem da ćemo biti bolji u odnosu na početak sezone jer se sada manje više bolje poznajemo. Vreme će dati odgovor na sva postavljena pitanja.

Istakao je da je mali problem nastao sa povredom pojačanja na mestu štopera.

- Ako uporedimo pripreme u Sloveniji i sada naravno da je to velika razlika, igrači su došli na vreme. Proveli su jedan deo pripreme. Tamo gde me zabrinjava, imali smo projekat odlaskom Ilića na poziciji štopera, to bude Nikola Miličić koji je u ovom trenutku van terena i to mi je jedini problem što se tiče postavke, koji će to igrač biti bonus. Znamo da imamo odlične igrače na pozicijama u napadu, da smo tu doveli dosta igrača koji mogu da poboljšaju igru kao što je igrač koji je došao iz Koreje Goh. Moram da vidim danas, u principu imam sastav u timu, ali moramo imati u glavi kada menjamo jednog bonusa moraću da pravim dvostruku izmenu. Ako ubacujemo bonusa menjamo bonusa, ali moramo imati u vidu da dva igrača ne igraju na istoj poziciji. To će malo da nas poremeti, međutim potrudićemo se da rešimo taj problem koji evidentno imamo.

Nije znao kojih jedanaest će tačno izaći na teren pošto se jedan igrač požalio na povredu.

- Danas ću da rešim, imamo malo problema. Filipović je nekoliko dana bio bolestan, prehlada je takođe zahvatila i golmana Stevanovića, Severina se juče požalio na bol u kolenu, tako da kao i obično, nemam problem nikada da kažem ko će igrati, imam samo tu jednu dilemu. Da vidimo u kakvom stanju je Severina i na osnovu treninga ću imati u glavi koji tim će nastupati protiv Javora. Neke informacije koje imam, znam da se domaćin potrudio da teren bude što bolji, da nisu trenirali na glavnom terenu i to je jedan od retkih klubova koji sportski razmišlja, klub koji će učiniti sve da imamo maksimalne uslove da se ta utakmica odigra. Vreme nas je poslužilo, ja im se zahvaljujem na tome.

Istakao je da je Ivanjica uvek lepo gostovanje i da očekluje podršku navijača.

- Mi smo planirali da će igrati Gigić, Tanko. Gigić je otišao, Tanko da li se vratio ne znam, ono što sam saznao putem štampe je da nije prošao lekarske preglede. Ono što je najvažnije je kako ćemo mi izgledati, naravno da je prva utakmica ujedno i najteža. Idemo u grad, to je jedno lepo, malo živopisno mesto odakle potiče pokojni Vladica Kovačević i kad god odemo za Ivanjicu to nam budi uspomene, jer opet to je jedna od najvećih legendi koja je ikada bila u Partizanu. Samim tim i očekujem i verujem i ne sumnjam da će biti velika podrška navijača koji će biti stacionirani na stadionu. I podrška nam je neophodna, tako da sa te strane ne treba da brinemo.

Cilj tima je jasan, a to su tri boda.

- Na početku utakmice vi vidite postavku na terenu. Fudbal je živa igra i opet sve zavisi od protivnika, mnogo puta smo pričali, gde oni isto imaju svoje planove, cilj, taktičke zadatke. Naravno da Partizan ima cilj da osvoji tri boda, neće biti nimalo lako, ali u toku ovih priprema, barem na treningu, imali smo samo tri utakmice i tu se videla ta posebna konekcija, da seodlično razumeju i verujem da će oni svojim individualnim kvalitetima pomoći timu da budemo još bolji. Pripremne utakmice kako u Sloveniji, kao i na Kipru, kada smo bili, ne mogu da daju neku sliku, gde smo videli da su prijateljske utakmice bez takmiačrskog značaja jedno, a već u takmičarskim pristup je sasvim drugačiji.

Baždar je bio jedan od bonus igrača koji je sjajno odradio pripreme, pa ostaje da se vidi ko će rešiti problem na mestu mladog igrača.

- Baždar je jedan od igrača koji je odlično odradio pripremni period i imali smo razgovor na njegovu iniciajtivu u kojem mi je rekao da je podređen Partizanu, da su njegove misli sada bistrije, čistije. Mnogo mi je drago zbog toga, da samo nastavi da radi i da mora ne samo da sluša nego to što čuje da mu ostane u glavi jer ćemo mi i kolektiv i trenerski štab biti servis igrača, mi smo tu da svakome pomognemo. Morate da imate u vidu da bonus igrači koji su tu zaslužuju da budu, ali je nekako drugačija slika kada su u pitanju igrači koji igraju u napadu. Moja je slika i ideja bila da odlaskom bonusa na štoperu zamenimo bonusom na istoj poziciji, da uvek imamo više opcija u napadu, da uvek možete da kombinujete, menjate. Tako da imamo taj neki problem, ali verujem da ćemo ga uspešno rešiti.

Prva naredna utakmica je jedini cilj tima.

- Navijači očekuju mnogo, mi smo se dogovorili i uvek kada pričam sa igračima da je Partizan veliki klub, tako moramo i da se ponašamo, sportski, ne smemo ništa da obećavamo osim toga da ćemo dati svoj maksimum, dati sve od sebe, da se borimo na terenu na pošten i sportski način. Kao što ste imali priliku i da čujete i da vidite od igrača neko se malo opusti i daje izjave Lige šampiona, prvenstvo. To ne postoji, nas samo interesuje samo prva naredna utakmica, i to sam zahtevao od svih koji su u štabu i od igrača, a to je sada Javor.

Goh najverovatnije neće biti spreman za početak prvog duela.

- Teško da će u ovom trenutku možda biti starter, videćemo, sve zavisi ko će biti bonus. Uglavnom, pričali smo, rekao mi je da nije još uvek sto posto spreman, pogotovo u toj prvoj utakmici gde je tražio da igra 30 minuta i on će kao i drugi koji su možda i za nijansu kasnije došli kroz utakmice da ulaze u ritam. Imaće svoju minutažu. Ako me pitate da li je neko sto posto spreman, naravno da nije.

- Fudbalska barijera ne postoji, ako trenirate i znate koji su principi lako se igrači prilagode. On je izuzetno inteligentan i pametan igrač, čak bez razgovora razume šta se od njega traži, tako da mislim da tu problema neće biti.

Rezultat je jedini u fokusu ekipe u ovom trenutku.

- U ovom trenutku rezultat je bitan jer utakmica može mnogo da donese i odnese. Ona je uvek najvažnija, posebno jer je prva, kada se otvara drugi deo sezone. Sva sreća da su povoljni vremenski uslovi i važna su nam tri boda. Imali smo tu jednu utakmicu manje koja može da nam predstavlja problem jer je nismo odigrali tako da to nije nikakav alibi. Idemo na pobedu, biće teško, poštujemo sportskog rivala Javor, tamo je moj prijatelj i kolega Ćurčić sa kojim sam sarađivao u Partizanu, biće interesantno.

(Telegraf.rs)

Video: "Partizan je živ, vratili smo respekt rivala": Duljaj zadovoljan i uprkos lošim pripremama na Kipru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA