≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klop protiv drastične promene pravila: "Trebamo sudijama da olakšamo posao, a ne otežamo"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne sviđa mu se novo pravilo

  • 0
Plavi karton Foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Menadžer fudbalskog kluba Liverpul Jirgen Klop nije se mogao složiti sa novim konceptom novog fudbalskog pravila o plavom kartonu u fudbalu.

Tvrdi kako nije dobra ideja jer bi mogla da oteža drastično posao sudijama, koje već sada moraju da brinu o brojnim detaljima.

- Stvarna situacija pokazuje da bi trebalo da bude što jednostavnije za sudije. To je težak posao, često prilično emotivan kada govorimo o tome, jer je to najčešće posle utakmice. Mislim da bi uvođenje novog kartona samo dalo više prilika za neuspeh, jer će diskusija biti: 'Bio je plavi karton, trebalo je da bude žuti, sada ima 10 minuta slobodno. U drugim slučajevima to bi bio crveni karton, ili bi bio samo žuti'. Šta god - smatra Klop.

Smatra kako je u redu testirati, ali da za primenu tih pravila potrebno nešto više.

- Ovakve stvari samo čine komplikovanijim. Oni to žele da testiraju, ja nemam problema sa testiranjem, ali da li je to prvi korak ka pristanku ili već sigurnom da će se to desiti, ali ne znam za to. 

Za usvajanje novog pravila potrebna je dvotrećinska većina, te je potrebno i odobrenje FIFA koja je predstavnih 207 nacionalnih saveza.

Šta je plavi karton?

Ovaj karton bi sudije mogle da potegnu u slučaju simulacije faula ili u slučaju burnih reakcija prema sudijama. Tako, kao kod žutih, u slučaju dva plava kartona dobija se isključenje sa utakmice.

Isto tako se isključenje može dobiti kombinacijom žutog i plavog kartona. Ovaj karton bi mogao da dovede do prve velike promene na visokom nivou fudbala, nakon što su 1970. godine na Svetskom prvenstvu uvedeni žuti i crveni kartoni.

Testiranje ovog pravila neće biti sprovedeno na najvišem rangu fudbala, a spominje se da bi moglo biti sprovedeno na nivou FA kupa i ženskog FA kupa.

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički dala treći gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA