Vreme čitanja: oko 1 min.

Predrag Mijatović osuđen zbog višemilionskih novčanih malverzacija!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španski mediji preneli informaciju

  • 4
Predrag Mijatović Foto: Nikola Tomić

Kako prenosi španski "Periodiko" nekadašnji fudbaler, ali i sportski direktor madridskog Reala Predrag Mijatović suočio se se novčanom kaznom zbog ozbiljnih malverzacija.

Poreska uprava Španije izrekla mu je novčanu kaznu zbog toga što je preko agenata navodno dobijao novac koji potom nije prijavljivao i koji je koristio. Keš je navodno prebacivan sa računa u Luksemburgu.

Zbog prikazivanja netačnih informacija o sredstvima koja su mu na raspolaganju presuda je doneta 22. decembra u Vrhovnom sudu Madrida, a pomenuti list je tek sada imao uvid u istu.

Kako se navodi i pored toga što je 2009. godine napustio ulogu sportskog direktora Reala, on je i dalje radio kao posrednik u transferima i na osnovu toga je protivpravno stekao sredstva.

Dodaje se da je na ime pozajmica takođe stekao oko milion evra iz dve švajcarske firme koje su u njegovom vlasništvu, iako ni to nije prikazano u Španiji i vlasti nisu to znale. Navodno je tim novcem kupio i vilu u bogataškom delu Madrida.

Ukoliko se presuda potvrdi Mijatović će morati da plati kaznu u iznosu od 285.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Mijatović: Pobeda fudbala i UEFA, jer fudbal pripada svima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA