≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan u Ivanjici protiv Javora, blata i sudije do minimalca: Saldanja ne da prvo mesto!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dramatična utakmica viđena u Ivanjici

  • 40
FK Javor - FK Partizan Foto: MN Press / M. Ivanović

Tantalove muke je prošao Partizan na prvom prolećnom gostovanju u Ivanjici, žestoko se borio sa snažnim igračima Javora, očajnim terenom ispod svakog nivoa najvišeg ranga takmičenja, pa i sa slabim sudijom Milanom Ilićem, ali su crno-beli na kraju uspeli da slave minimalcem-1:0 i zadrže prvu poziciju na tabeli. Gol za tim iz Humske je postigao Mateus Saldanja u 62. minutu, na asistenciju Nemanje Nikolića, a valja napomenuti da su gosti iz Beograda od 75. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Nikole Antića.

Očajan teren, tri razbijene glave, smeteni, potpuno odsutni sudija Milan Ilić i fudbal koji to ivanjičkoj oranici jednostavno nije mogao ni da bude u svom izvornom obliku, već je sve više ličilo na trku između dva kaznena prostora, bez mogućnosti da se odigra pas, akcija, uputi udarac...

Tako je otprilike izgledalo prvih 45 minuta meča između Javora i Partizana, koji nijednom timu nisu donela fudbalski ništa dobro, s tim da je domaćin, ako autsajder, mogao da bude zadovoljniji rezultatom bez golova, ali teško da je i Ćurčićevom timu prijala borba sa blatom, rupama po terenu.

Duljajevom sigurno nije, jer znanje, taktika i kvalitet igrača na oranici ne znače ništa. Bolje prolazi onaj ko se brže adaptira, no, u ovom slučaju su oba tima ostala u glibu između dva šesnaesterca, svodeći utakmicu da duele, greške u pasu, nemogućnost da odigraju loptu dalje od desetak metara, jer bi ona usled "džombi" promenila pravac i otišla na suprotnu stranu od željene.

Zato je oba tima vrlo brzo obuzela nervoza, a kada je tako onda se nisu štedeli ni u startovima, s tim da bi ozbiljnije grubosti trebalo da spreči glavni arbitar. Međutim, rekosmo već, zadatku nedorasli Ilić je u ruci držao pištaljku, ali samo pro-forme, jer mu je svaka odluka, već posle prvih desetak minuta, bila problematična, zakasnela, pogrešna... Epilog-tri razbijene glave, nervoza, prigovori obe strane, sedam minuta nadoknade, "more" startova koje nije ni konstatovao, prinudna zamena Dukurea, koji je doživeo potres mozga i, uz obilno krvarenje, napustio teren, a pre toga je, pored svoje, "otvorio glave" Markoviću i Trifunoviću iz surptnog tabora.

Fudbal je usled svega navedenog ostao u drugom planu, a podatak da su timovi za 45 minuta imali po jedan upućen udarac i to van okvira gola najbolje oslikava stanje na ivanjičkoj njivi. Partizan je imao prividnu inicijativu, Javor čekao, pretio iz tranzicija, ali je sve to bilo suviše "mršavo", nedorečeno, te je rezultat bez golova bio realno merilo dešavanja u prvom delu...

Ništa bolje nije bilo ni početkom drugog poluvremena, sa tom razlikom da je Partizan bio za nijansu agresivniji, više na polovini rivala, ali je problem nastajao u poslednjoj trećini, gde, pored čvrstog bloka domaćina, nije bilo moguće odigrati završni pas, smisleniju akciju po razrovanom kaznenom prostoru.

U tih prvih nekoliko minuta sudija Ilić je propustio da isključi Brazilca Pinta, koji je imao žuti karton, potom je nesmotreno startovao na Aranđela Stojkovića, ali je glavni arbitar, sa blagim osmehom na licu, ignorisao start, uz žestoke proteste gostujućih igrača i stručnog štaba.

Uspeli su crno-beli ipak da se koliko-toliko nametnu i pored svega što se dešavalo, malo je nedostajalo da upravo Pinto postigne autogol posle centaršuta Natha iz prekida, međutim, golman Manojlović je poput pantera spasao svoju mrežu.

A, onda dva klučna detalja u dva minuta. Prvo je Igor Duljaj u 61. minutu odlučio da izvrši dvostruku izmenu, pošto je na teren, umesto Natha i Kalulua, poslao Kcandera Severinu i Nemanju Nikolića.

Samo 60 sekundi kasnije, u 62. minutu upravo je Nikolić, posle auta Nikole Antića, "preglavao" loptu sa prve stative, sve je pratio Mateus Saldanja i stilu vrsnih majstora petom u skoku "spakovao" loptu u prvi ugao za- 0:1.

I umesto da pokušaju da umire protivnika i loptu, koliko god je moguće, fudbaleri Partizana su posle postignutog gola prepustili inicijativu i loptu Javoru.

Crno-beli su se povukli, pali u ritmu i dospeli u probleme, koji su im nešto kasnije mogli doći glave. Ivanjičani su "osetili krv", počeli su da pritiskaju iz napada u napad, da prave probleme po bokovima, a imali su i nekoliko dobrih pokušaja preko Miletića u dva navrata, Bosića, ali je, i kada je ispadala odbrana, koncentrisan bio golman Jovanović.

Kao vrhunac svega-crveni karton za Nikolu Antića u 75. minutu, posle starta na ivici kaznenog prostora, koji je sudija Ilić u ovom slučaju video i odmah pokazao levom beku drugi žuti karton i put u svlačionicu. Iz tog prekida je zapretio Miletić, no, protiv Jovanovića se nije moglo!

Morao je Duljaj da menja, izvukao je Saldanju iz igre, žrtvujući napad za odbranu gola, gde je priliku pružio Zlatanu Šehoviću. Muke crno-belih sa igračem manje u polju su se nastavile, Javor je koristio preimućstvo i sporadično pretio, ali je i Ivanjičanima na kraju nestalo snage da izbore makar remi...

(Telegraf.rs / Z. Ivković)

Video: Čukarički dala treći gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    10. februar 2024 | 15:28

    Nema šta da se 0riča Terzić kaže da je siguran da Zvezda osvaja titulu. Gledam utakmicu Javor Partizan sudija samo što nije dao noževe igračima Javora udri bodi samo da Partizan izgubi. Ovaj reporter se izgubio kaže da je brazilac iz javora zaslužio i drugi žuti karton čovek bije vuče lopta ako prodje igrač ne može. Koliko samo prekršaja na Saldanji nije svirano ali sudija ne haje mora da odradi zadatak ili više neće biti delegiran. Terzić siguran sto posta a ja hiljadu posto šuto i rogato nikada se nisu mogli tući.

  • Vockica

    10. februar 2024 | 14:39

    U prvih 20 minuta 3 žuta kartona igračima Partizana....da se odmah da do znanja cemu da se nadaju na proleće.

  • S

    10. februar 2024 | 16:09

    Sudija nije uspeo da odradi terzićev zadatak. Soldanja majstor da rasturi pakleni plan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA