Vreme čitanja: oko 1 min.

Milan je i dalje "živ" u borbi za Skudeto: Rosoneri uz pomoć Ernandeza preživeli žilavi Napoli

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo napeta utakmica do samog kraja

  • 2
Rafael Leao Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Milana slavili su u derbiju 24. kola Serije A protiv Napolija na domaćem terenu jednim ali vrednim pogotkom Tea Ernandeza, koji ih ostavlja u kakvoj-takvoj trci za titulu - 1:0 (1:0).

Bilo je jasno da ovaj meč mnogo znači i jednoj i drugoj ekipi, zbog čega smo gledali pravu šahovsku partiju. Milan je želeo da ostane u borbi za Skudeto, a Napoliju je pobeda bila potrebna za trku za Top 4 i mesto u Ligi šampiona.

Na kraju je presudila želja i volja Milaneza. Doduše, prvo je Đovani Simeone u 10. minutu imao šansu da glavom donese prednost Napoliju, a pošto to nije uradio, stigla je kazna.

Krenuo je lepo u akciju Rafael Leao, dodao je loptu do Ernandeza, koji je šutirao u donji levi ugao i to je bio ispostaviće se i konačan rezultat meča.

U nastavku meča, videli smo veliku dramu. Politano je u 60. minutu šutirao pored stative, da bi potom Leao šutirao pokraj desne stative. Frank Angisa je pred kraj opet propustio šansu za izjednačenje, da bi u 89. minutu Lindstrom pogodio i okvir gola.

I za kraj, VAR drama. Jedan od igrača Milana je u nadoknadi igrao rukom. Sudija Danijele Doveri je otišao da pregleda snimak i na kraju je odlučio da neće da svira penal na bes fudbalera Napolija.

Posle ovog meča, Milan je treći sa 52 boda, jednim manje od Juvea na drugom mestu i sa osam manje od Intera, a pritom ima i meč više od ova dva tima.

Sa druge strane, Napoli je sada tek deveti sa 35 bodova, a Atalanta koja je četvrta beži sedam bodova ispred.

(Telegraf.rs)

Video: Vladan Milojević nakon meča sa Voždovcem: "Zvezda je veliki klub, koji konstantno raste..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    12. februar 2024 | 00:00

    Trka za"skudeto"je gotovo sigurno zavrsena proslog vikenda pobedom Intera protiv Juventusa,pri tom Inter ima jednu utakmicu manje

  • Cv

    12. februar 2024 | 00:18

    Ovo nema nigde koliko je ovaj napoli smesan prosle godine sampioni sad se brukaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA