≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radničkom oduzeto šest bodova zbog nameštanja, kažnjeni su i sa čak 4.000.000 dinara!

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novobeograđani zbog ove kazne padaju na poslednje mesto Prve lige Srbije

  • 5
FK Radnički Novi Beograd Foto: MN Press

Fudbalski savez Srbije odlučio je da kazni Radnički sa Novog Beograda oduzimanjem šest osvojenih bodova i novčanom kaznom od čak 4.000.000 dinara zbog "povrede integriteta igre" na utakmici protiv Tekstilca iz Odžaka koja je rešena sa 5:0 u korist tog tima.

Kako prenosi Sport Klub, Disciplinska komisija je danas reagovala na upite iz UEFA i posle činjeničnog stanja objavila detaljno saopštenje.

Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Radnički, odigrane 11. decembra prosle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara.

FSS i na ovaj način dokazuje nultu toleranciju na pojave ugrožavanja i povreda integriteta fudbalskih utakmica i duboku posvećenost očuvanju integriteta i digniteta fudbalskih takmičenja - stoji u saopštenju.

Radnički je pre izricanja ove kazne bio na 13. mestu, a posle oduzimanja bodova pašće na poslednje i deliće ga sa RFK Novim Sadom. Imaće deset bodova manje od prve ekipe iznad crte, tima Metalca iz Gornjeg Milanovca.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači: Gledanje Superboula, apsolutno tradicija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    12. februar 2024 | 17:44

    Bitno da zvezda i partizan su posteni i ne namestaju

  • Đole Srba

    12. februar 2024 | 17:51

    A što tako ne postupate prema onima iz superlige? Neko ne sme na glas da diše a neko može svoj nos da zabada svuda i još da mu aplaudiraju(konkretno Terzić). Sve dok UEFA ne kaže svoju reč biće radi Ago što je tebi drago. SRAMOTA

  • Doktor

    12. februar 2024 | 19:58

    Pa oni to nisu mogli bez FK Tekstilac. Šta je sa kaznom za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA