Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda čestitala prvotimcima veliki uspeh: "Kraso i Hvang za ponos"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraso bio važan igrač reprezentacije Obale Slonovače

  • 0
Žan Filip Kraso, Hvang In Beom Foto: Jia Haocheng / Xinhua News / Profimedia / Gavin Barker/BackpagePix / PA Images / Profimedia

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je ponos činjenicom da je Žan Filip Kraso sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija, dok je Korejac Hvang In Beom izabran u idealni tim Azijskog kupa.

- Kraso bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače, s obzirom da je nastupio na šest od ukupno sedam mečeva koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom (2:1). Kraso je u dosadašnjem delu sezone odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu - navodi se na sajtu crveno-belih.

Nije uspela Hvangova Južna Koreja da se popne na vrh Azije, ali je Zvezdin prvotimac bio jedan od najboljih fudbalera na takmičenju.

- Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana (koji ih je zaustavio u polufinalu), ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta "Sofaskor" - Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45. Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka za Zvezdu .

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA