≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski fudbaler nakon jezivog zločina dočekao kaznu: Ostatak života će provesti iza rešetaka

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maksimalna kazna za Padovanija

  • 10
Đovani Padovani Foto: Michele Nucci / LaPresse / Profimedia

Đovani Padovani, 28-godišnji italijanski fudbaler i model, proglašen je krivim za ubistvo svoje bivše devojke Alesandre Mateući i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Sud u Bolonji doneo je odluku nakon što je Padovani brutalno napao Alesandru ispred njenog doma u avgustu 2022.

Napad se dogodio nedeljama nakon što je Alesandra prijavila Padovaniju policiji zbog uhođenja. Padovani je napao Alesandru koristeći čekić, bejzbol palicu i baštensku klupu dok je Alesandra razgovarala telefonom sa svojom sestrom Stefanijom.

Sud je utvrdio da je Padovani imao niz psihičkih i emocionalnih problema i da su za njega postojale otežavajuće okolnosti, uključujući prethodni progon, odnos sa žrtvom, osnovane motive i predumišljaj.

Pored doživotne kazne, Padovani je takođe naloženo da isplati restituciju porodici Mateući i drugim stranama uključenim u proces. Gradonačelnik Bolonje Mateo Lepore izrazio je podršku porodici Mateući i istakao značaj pravne pravde i podrške žrtvama nasilja nad ženama.

Padovani je tokom suđenja tvrdio da tokom napada nije bio u normalnom stanju duha i da se osećao kao u noćnoj mori, ističući da u ovom slučaju niko ne dobija.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači: Gledanje Superboula, apsolutno tradicija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA