≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lajpcig napadao, Real upisao trijumf, Siti na pogon De Brujnea razbio Kopenhagen i zakoračio u četvrtfinale

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

De Brujne je bio igrač odluke za Građane

  • 1
Kevin de Bujne Foto: Tanjug/AP

Odigrani su prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, pa je tako Mančester Siti slavio u danskoj protiv Kopenhagena sa 2:1, dok je Real Madrid protiv Lajpciga u gostima pobedio sa 1:0.

Kada je o meču u Danskoj reč, junak Sitja je Kevin De Brujne koji je upisao gol i dve asistencije. Od starta susreta, potpunu dominaciju je imao aktuelni šampion Evrope. Ekipa Sitija je napala i stvarala šanse, a domaći tim je nastojao da odbije njihove nalete. Tako, prvo je u 9. minutu oboren Griliš na ivici kaznenog prostora, ali je De Brujne pogodio živi zid. Ispostavilo se da je odbrana domaćina izdržala svega desetak minuta pošto je ponovo na scenu stupio De Brujne i doneo svom timu vodeći gol.

I u nastavku meča, Kopenhagen jedva da je uspevao da pređe centar. Ipak, u 34. minutu sve se promenilo. Kopenhagen je uspeo da izjednači. Ederson je pogrešio u dodavanju, a udarac Elionusija je bio blokiran. Potom, lopta se odbila u noge Matsona koji je pogodio u desni ugao gola i tako šokirao Siti.

🚨🇪🇺 GOAL | Copenhagen 1-1 Manchester City | MattsonCOPENHAGEN HAVE EQUALIZED !!!!!!pic.twitter.com/xWyQm6eVbk— Tekkers Foot (@tekkersfoot) February 13, 2024

Ipak, u sudijskoj nadoknadi, Siti dolazi do vođstva! De Brujne je asistent, dodao je loptu do Silve koji je vratio prednost svom timu. Koliko je Siti u prvom delu bio dominantan vidi se i po tome što je imao 73 odsto loptu u svom posedu.

U nastavku meča, viđena je slična slika. Kopenhagen je pokušao da se oslobodi potpunog pritiska rivala i iznese loptu na njegovu polovinu. Ipak, u tome nije česot uspevao. Siti je igrao svoju igru, napadao, Najbolju priliku je na kraju susreta imao Haland, ali je njegove udarce zasutavio odlični golman Grabara. Ipak, pred sam kraj meča, lopta se odbija do De Brujnea koji upisuje novu asistenciju i dodaje do Fila Fodena koji zakucava loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Fudbaleri Mančester sitija se nalaze u odličnoj formi, pošto su ostvarili 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Revanš meč između Mančester sitija i Kopenhagena biće odigran petog marta u Mančesteru.

Sa druge strane, u Nemačkoj, Lajpcig je krenuo silovito i već u drugom minutu došao do gola. Šlager je uputio loptu ka mreži, Šeško je odlično reagovao i poslao loptu u mrežu. Ipak, posle VAR provere pogodak je poništen. Tokom prvih petnaestak minuta Real se mučio sa prenosom lopte, dok je Lajpcig stvarao šanse i igrao svoju igru.

Lajpcig je imao incijativu tokom većeg dela susreta, ali su Madriđani odlično otvorili drugi deo igre. Tako, do vodećeg gola Madriđani su stigli preko Diaza. Fudbaler Reala je dobio loptu na desnoj strani, potom se ustremio ka golu rivala, izdržao sve duele i poslao loptu u mrežu za 1:0.

VAYA GOLAZO DE BRAHIM DÍAZ!!!! pic.twitter.com/vSuFGzQEB4

— MT (@MadridTotal_) February 13, 2024

Posle pogotka, Lajpcig se malo po malo oslobodio pritiska i vratio terensku incijativu na svoju stranu. Tako, u 61. minutu je viđeno prelepo dodavanje Danija Olma! Šeško je izleteo sam ispred golmana, ali Lunjin je bio siguran. Potom, Olmo je došao u poziciju za gol, odlično se okrenuo posle dodavanja Simonsa, ali je šutirao pored gola.

Ipak, i pored šansi, rezultat se do kraja meča nije menjao. Revanš meč između Reala i Lajpciga biće odigran šestog marta u Madridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZockyVienna

    14. februar 2024 | 00:09

    Real je pobedio samo zato sto je sudija ponistio cist gol Lakpcigu na pocetku utaknice reklamiravsi ofsajf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA