Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko će para Kraso dobiti za osvajanje Kupa afričkih nacija, predsednik svakom igraču poklonio i kuću

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postaje multimilioner!

  • 0
Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače Foto: Kim Price / Zuma Press / Profimedia

Obala Slonovače je odlučila da "odreši kesu" i pokaže koliko voli fudbal i ceni rezultat svoji fudbalera, te je odlučila da za osvajanje Afričkog kupa svima u stručnom štabu i među igračima dodeli veliku nagradu.

Naime, svaki fudbaler, uključujući prvotimca Crvene zvezde Žan-Filipa Krasoa, dobiće od države 82.000 dolara (104.878.000 Ruandskih franaka) i kuću u vrednosti od 82.000 dolara.

Jedina osoba čija će nagrada biti nešto značajnija je trener Emerse Fae koji dobija duplo veću novčanu nagradu. Predsednik držav Alasana Uatara je ovim gestom želeo da nagradi nacionalne heroje, koji su prkosili svim izgledima i osvojili kontinentalno zlato, njihovo treće u istoriji.

- Svaki igrač u timu Obale Slonovače koji je pobedio u AFCON-u dobija 82.000 dolara, a vila vredna 82.000 dolara. Trener Emerse Fae dobija 164.000 dolara (209.756.000). Doneli ste sreću svim zemljacima, bravo, bravo - izjavio je predsednik Obale Slonovače.

Igrači su takođe odlikovani najvećim ordenom u zemlji od strane šefa države.

(Telegraf.rs)

Video: Gori Severna tribina: Delije napravile spektakularnu bakljadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA