Vreme čitanja: oko 1 min.

Druga šansa za Partizanove odbegle sinove!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvojica momaka selektirani u Humskoj, ali su do prvog tima morali zaobilaznim putem

  • 0
Bojan Kovačević Bojan Kovačević; Foto: FK Partizan

Partizan je tokom utorka 13. februara kompletirao dva ulazna transfera i u oba slučaja se radi o momcima koji su svojevremeno bili polaznici škole crno-belih. Bojan Kovačević, koji će danas parafirati ugovor, bio je deo generacije rođene 2004. godine, dok je Aleksa Janković nešto stariji i pripada selekciji 2000. godišta.

Što se Kovačevića tiče, crno-beli su ga svojevremeno zapazili na turniru u Arilju, gde je dominirao snagom i brzinom, pa je ubrzo angažovan i našao se u selekciji koju su tada činili Samed Baždar, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Mateja Stjepanović... Sa klupe ih je predvodio trener Zvonko Popović.

Kada je u pitanju Aleksa Janković, došao je na predlog legendarnog skauta, počivšeg Dušana Trbojevića i takođe je, uz asa Juventusa Dušana Vlahovića, kod trenera Milana Ristića, bio dominantan u mlađim selekcijama.

Uz prefinjenu tehniku i izuzetnu brzinu za krilnog napadača, odlikovala ga je radna etika i floskula koju je kao klinac konstantno ponavljao - red, rad i disciplina. Iz tog razloga je među vršnjacima i trenerima u "Zemunelu" dobio nadimak "Nemac", koji je ostao do dan danas...

Aleksa Janković Aleksa Janković; Foto: FK Partizan

Interesantbo je da su dvojica povratnika napustila Partizan ili u mlađim selekcijama (Kovačević) ili na poslednjoj stepenici pred ulazak u prvi tim (Janković), iz različitih razloga i obojica su na kraju završila u Čukaričkom odakle se i vraćaju u Humsku.

Kovačević je želeo veću minutažu u mlađim danima, pa je sreću potražio na Banovom brdu, dok je Janković u januaru 2020. bio u širem izboru za pripreme prvog tima, no, kako nije došlo do dogovora kluba i agenata igrača, napustio je crno-bele i obreo se u Voždovcu, potom i Čukaričkom.

Biće ovo "druga šansa" da i Kovačević i Janković pokažu da je put do prvog tima mogao biti i lakši...

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: "Živimo u 21. veku, ljudi lete na Mars, a mi ne možemo da obezbedimo uslove za fudbal"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA