≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su najveći hit italijanskog prvenstva i igraju za Mihu! Bolonja se nalazi nadomak Lige šampiona!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelep fudbal na stadionu "Renato Dal'Ara"

  • 0
Rikardo Orsolini i Džošua Zirkze, FK Bolonja foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bolonje pobedili su Fiorentinu 2:0 u odloženom meču 21. kola Serije A i tako ponovo došli nadomak mesta koje vodi u Ligi šampiona!

Klub koji je samo jednom igrao u eliti i to nakon poslednje titule osvojene 1964. godine u novoj kampanji pod palicom Tijaga Mote igra kao preporođen. Atraktivan napadački fudbal raduje sve one neutralne pristalice fudbala i zbog toga je Bolonju zadovoljstvo gledati.

Čovek koji je na klupi nasledio Sinišu Mihajlovića nametnuo se kao pravi strateg, što dokazuje i forma napada. Tokom vikenda je pao Leće sa 4:0, a Mihin miljenik Rikardo Orsolini je posle dva gola u tom okršaju jednom zatresao mrežu i sada. Pogodio je u 12. minutu na asistenciju Luisa Fergusona. Isti fudbaler bio je strelac i "lepotice" iz slobodnog udarca u 40. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda (igrač uticao na golmana).

Džošua Zirkze, Ferguson i Sam Beukema su redom propuštali šanse, da bi u drugoj polovini nastavka pravo čudo bilo kako su na jednoj strani neprecizni bili Kristijano Biragi i Embala Enzola, a na drugoj opet Zirkze i Orsolini.

Fiorentina je u završnici krenula na sve ili ništa i na kraju je kažnjena golom rezerviste Jens Odgarda, koji je na drugom meču u opremi kluba postigao i drugi gol.

Bolonja je i dalje peta na tabeli sa 42 boda, koliko ima i četvrtoplasirana Atalanta, dok je tim iz Firence osmi sa 37.

(Telegraf.rs)

Video: Bolonja i dalje tuguje za Sinišom: Prodavačica ljubi njegovu sliku i ponavlja da je on zauvek u srcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA