≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Revolucija u engleskom fudbalu: Lopte sa duginim bojama od petka...

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Englezi žele da pokažu da je fudbal za sve...

  • 8
Premier League, Premijer Liga, lopta, logo, fudbal, sport Foto: Tanjug/AP

Engleska Fudbalska Liga odlučila se za istorijski potez kako bi pokazala da je fudbal "za sve", pa će se tako od ovog petka mečevi igrati sa loptama obojenim u dugine boje.

Uz to, za svaki gol, proizvođač sportske opreme donira novac projektima LGBTQ+ zajednice. Svi klubovi, njih 72, koristiće ove lotpe od 16. do 24. februara. To simbolizuje "da je fudbal za svakoga", rekla je EFL povodom "Meseca LGBT istorije".

Donirana sredstva su namenjena za LGBTQ+ projekte. To uključuje, između ostalog, inicijative za podizanje svesti o pitanju inkluzije u fudbalu i događaje koji promovišu raznolikost.

- Liga je ponosna što je uključena u ovaj istorijski projekat. Želimo da Dugina Lopta bude katalizator za razgovor i podizanje svesti i razumevanja problema sa kojima se suočavaju LGBTQ+ osobe. Zajednica se širi dok radimo na tome da fudbal zaista bude inkluzivan i reprezentativan za društvo. - istakao je Trevro Birč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA