Vreme čitanja: oko 2 min.

Petković predstavljen u Šarlotu, MLS jači za još jednog Srbina

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

I to na Sretenje...

  • 0
Nikola Petković Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

MLS liga će od naredne sezone biti jača za još jednog srpskog fudbalera, jer je supertalentovani Nikola Petković predstavljen kao novi igrač Šarlota.

Petković je svojevremeno prešao u pomenuti klub iz Čukaričkog, za sumu od tri miliona evra, ali je odmah prosleđen u razvojni tim Kraun legasi. Tamo je odigrao sjajnu sezonu, postigao je tri gola i imao četiri asistencije te se na taj način izborio za “povratak” u prvi tim.

Znali su u Šarlotu da je Petković projekak za budućnost još kada su ga dovodili iz Čuke, te su zbog toga sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Srbije potpisali ugovor do 2026. godine, sa opcijom produžetka na još jednu.

I već posle sezone u Razvojnoj ligi Petković je priključen prvom timu Šarlota. I to na Dan državnosti Srbije, odnosno Sretenje, kad je obavljena zvanična promocija.

- Nikola je vrlo zanimljiv igrač i veliki talenat koji smo bili sposobni da razvijamo kroz naš sistem prošle sezone u okviru Kraun legasija. On je sjajan primer naše strategije kroz takmičenje u MLS razvojnoj ligi. Identifikujemo mlade igrače i dajemo im potrebno vreme da se prilagode na naš sistem i uopšte život u Šarlotu – kazao je generalni menadžer ovog kluba Zoran Krneta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Charlotte FC (@charlottefc)

MLS liga je u međuvremenu postala jedna od liga koja najviše napreduje. I daleko od toga da je samo „Meka“ za neke od velikih svetskih zvezda, kao što su Lionel Mesi, Luis Suarez, Kristijan Benteke... Sve je više mladih igrača koji koriste šansu i odlaze u velike evropske klubove. A jedan od njih je bio i nekadašnji igrač Čukaričkog, sada as londonskog Čelsija Đorđe Petrović.

Inače, MLS liga će zvanično početi 22. februara, šampionat će otvoriti Inter Majami Lionela Mesija protiv Real Solt Lejka. Tri dana kasnije, Šarlot će u okviru prvog kola dočekati ekipi Njujork sitija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA