Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši fudbaler osuđen na 30 godina zatvora zbog droge i oružja

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno je završeno suđenje nakon hapšenja iz 2020.

  • 0
KK Mančester siti - KK Inter fudbalska fudbalske lopta lopte Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji profesionalni fudbaler Vejn Mekenzi (48) osuđen je u petak na 30 godina zatvora, jer je zajedno sa bratom Kregom (41) vodio međunarodnu mrežu droge i oružja!

Njih dvojica su snadbevali dilere u Velikoj Britaniji kokainom i kanabisom iz Holandije, Španije i SAD, a uhvaćeni su još 2020. godine nakon što je hakovana telefonska mreža "EncroChat".

Mekezni je osuđen za šet krivičnih dela, pišu mediji u Engleskoj, i većinu droge koju je uvezao slao je kupcima u Liverpul i Mančester. Takođe, snadbevao je dilere u Velsu i Londonu.

Tokom igračke karijere nastupao je u Engleskoj u nižim ligama i u nekoliko profesinalnih timova u Skandinaviji, objavila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA).

Nakon dvonedeljnog suđenja, porota ga je proglasila krivim za zaveru za uvoz vatrenog oružja, zaveru oko uvoza kanabisa, zabrinutost za snabdevanje kokainom i učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi. Prilikom izricanja presude, sudija je rekao da je Mekenzi "uvreda koja je donela bedu lokalnim zajednicama."

Njegov brat Kreg osuđen je na 20 godina robije zbog krivičnog dela snadbevanja drogom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA