Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva tragedija u Bundesligi: Jedan navijač poginuo na putu ka derbiju drugi umro na stadionu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mučne scene u Lajpcigu

  • 0
Navijači Lajpciga Printskrin: Youtube/Bundesliga

Strašna navijačka tragedija viđena je u subotu u Nemačkoj, gde su život izgubili jedan fan Lajpciga i jedan Borusije iz Menhengladbaha - i to pre duela ova dva tima u Bundesligi!

Kako javljaju nemački mediji, jedan navijač Borusije poginuo je na putu ka Lajpcigu kako bi gledao pomenuti meč, dok je navijač domaćeg tima umro na tribinama.

- Srceparajuća noć. Došlo je do hitne medicinske pomoći u zoni domaćih navijača danas, uoči utakmice između Lajpciga i Borusije Menhengladbah i osoba je, nažalost, preminula na stadionu. Istog dana, član navijačke scene Borusije Menhengladbah poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu za Lajpcig. Duboko smo tužni i sve naše misli su sa porodicama i rođacima navijača, kojima izražavamo duboko saučešće - stoji u saopštenju Bikova.

Lajpcig je ovaj meč dobio rezultatom 2:0, a trener domaćeg tima Marko Roze se takođe dotakao tragedije:

- Ovo nam pokazuje šta je važno u životu. To je zdravlje. Ovo što se danas desilo je veoma tragično. Mislim da su stadion i navijači odlično reagovali. Sport je danas u drugom planu. Sećamo se onih koji su umrli, naše saučešće porodici - istakao je Roze.

Inače, navijači Lajpciga nisu navijačli tokom meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA