≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u slučaju Danija Alveša, aktiviran protokol za samoubistvo

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javio se i njegov navodni cimer iz ćelije

  • 0
Suđenje Daniju Alvesu Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji brazilski reprezentativac Dani Alveš nalazi se u teškom psihičkom stanju, te je otuda, tvrde tamošnji mediji, zatvor aktivirao protokol za samoubistvu u njegovom slučaju!

Alveš je iza rešetaka od januara 2023. godine i suđenje zbog navodnog silovanja koje se dogodilo pred kraj decembra 2022. uveliko je počelo.

U programu "Fiesta" objavljen je deo razgovora sa navodnim Alvešovim cimerom iz ćelije koji tvrdi:

- Preduzete su ekstremne mere. Zbog suđenja je bio u padu, kao u depresiji, bio je potlačen. Dobija pomoć od zaposlenih u zatvoru. Protokol je primenjen dan posle suđenja.

Nije poznato da li se protokol i dalje poštuje, ali on inače obuhvata procenu rizika od samoubistva, stalno praćenje zatvorenika, kontrolu pristupa opasnim predmetima, ograničenje kretanja, individualnu i grupnu terapiju i rekreativne aktivnosti.

Tužilaštvo, inače, traži devet godina zatvora za njega, dok je maksimalna kazna 12.

Na sudu je svedočila i Danijeva bivša supruga Joana koja je ostavljena za kraj i čije reči bi mogle da budu olakšavajuća okolnost. I to zbog alkohola. O čemu se zapravo radi?

Manekenka je istakla da su ona i Dani trebalo da večeraju tog 30. decembra 2022. i da joj je fudbaler poslao poruku da ipak neće večerati. Poslednju poruku razmenili su oko 23 časa, da bi se Joana prisetila kako je njegov dolazak kući izgledao.

- Kod kuće imamo nekoliko komada nameštaja. Kada je Dani stigao oko četiri sata ujutru. Sudario se sa ormanom i noćnim ormarićem. Onda je pao i srušio se na krevet. Mnogo je mirisalo na alkohol - rekla je Joana.

Njeno svedočenje pojačava verziju odbrane za koju se zna da je koncentrisana na to da je Alveš bio "oslabljen" konzumiranjem alkohola kada su se desili navodni događaji. Cilj je, tvrde španski mediji, da se alkohol smatra, u najgorem slučaju, kao olakšavajuća okolnost ako ga osude kako bi dobio blažu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA