≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvali su ga "čarobnjak", jedan je od najvećih promašaja Zvezde, sada se pohvalio nestvarnom kolekcijom

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi navijači su ga zaboravili, iako je posle odlaska sa Marakane imao uspeha

  • 4
Frenklin Salas Foto-kolaž: Instagram/11fsalas, MN Press/Nebojša Paraušić

Došao je u leto 2007. godine kao veliko pojačanje Crvene zvezde, bio je jedan od trojice Južnomaerikanaca koje je Dragan Stojković Piksi angažovao u nameri da crveno-beli odbrane titulu! Međutim, posle samo četiri odigrana meča bez gola, napustio je najtrofejniji srpski klub kao jedan od najvećih promašaja u istoriji!

U pitanju je Frenklin Salas, nekadašnji ekvadorski reprezentativac koji je za nacionalni tim igrao 11 godina i zabeležio 26 nastupa, ali nije putovao na Mundijal u Nemačku 2006. zbog povrede - iako je bio regularan član selekcije tokom kvalifikacija i dao je onaj bitan gol protiv Kolumbije.

Mnogi navijači Zvezde su uveliko zaboravili Salasa, s tim da ovaj uopšte nije zaboravljen u domovni gde je nedavno gostovao u jednoj emisiji i pokazao je impozantnu kolekciju kopački. Kako je sam rekao, poseduje one u kojima je počeo da igra fudbal i u kojima je debitovao, pa sve do onih koje je nosio do kraja karijere.

Priznao je i da su mu omiljene one koje je nosio 2008. godine, kada je sa ekipom LDU Kito osvojio Kopa Libertadores, i 2009. igrajući za isti tim osvajajući Kopa Sudamerikana.

Tokom karijere imao je nadimak "El Mago", odnosno mađioničar ili čarobnjak, a svojevremeno se dotakao i toga zašto je napustio Zvezdu.

- Otišao sam razočaran iz Beograda. Ni dan danas ne znam zašto nisam dobio priliku da igram. Jednostavno, ako sam već doveden, trebalo je da mi daju priliku na nekoliko utakmica u kontinuitetu. Nisam znao šta ću sa sobom, izgubio sam ritam. Došao sam u situaciju da se pitam: ljudi, da li ja uopšte znam da igram fudbal - poručio je Salas pre 15-16 godina.

Karijeru je završio 2015. godine u Deportivu iz Kita, a ostaće upamćeno da je 2004. godine izglasan za trećeg najboljeg igrača na Kopa Amerika iza Robinja i Karlosa Teveza. Kao i da je jedan od najvećih Zvezdinih promašaja.

(Telegraf.rs)

Video: Vladan Milojević nakon meča sa Voždovcem: "Zvezda je veliki klub, koji konstantno raste..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    21. februar 2024 | 20:37

    ima zvezda jedno 170 najvecih promasaja..nema kluba u svijetu koji tako pere pare a naivni enverovci im vjeruju,,,samo tako

  • Zvezda padalica

    22. februar 2024 | 10:00

    Da li moze sada kad se penzionisao da uradi neki čučanj? Pošto se sećam da je imao preporuku lekara da ne radi čučnjeve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA