Vreme čitanja: oko 3 min.

Velika ispovest Edena Azara: "Svako leto sam nabacivao 4-5 kilograma, dva piva posle utakmice baš prijaju"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Belgijanac je otkrio i zbog čega je odlučio da prekine svoju karijeru

  • 0
eden azar Foto: Tanjug/Ap

Kada je reč o fudbalu, u poslednje vreme je ovim sportom prodefilovao ogroman broj igrača koji su uradili mnogo, ali koji su mogli mnogo više. Verovatno bi na vrhu ove liste trebalo da stoji i ime Edena Azara, koji je mogao da bude bolji od Mesija, Ronalda, imao je rezultate, ali, otišao je u penziju isuviše rano.

Eden Azar je već od mladih nogu pokazivao talenat, potom je u Čelsiju najbolje igrao, a nakon "Plavaca" i transfera u Real Madrid se totalno izgubio i više nije ličio na sebe. Nije mogao da pruži ni deo onoga iz Londona, pa je tako i karijera išla ka završetku.

Ovog leta je odlučio da se povuče, a sada jednostavno uživa u životu, što je otkrio i kod svog nekadašnjeg saigrača Džona Obija-Mikela u intervjuu, gde je pričao o svom "stomačiću" dok je igrao za Real Madrid.

- To je bilo tačno. Ali ja sam svako leto nabacivao četiri ili pet kilograma. Razmišljao sam: dajem toliko sebe u tih 10 meseci sezone, telo ti je na najvišem nivou, ljudi te šutiraju, tako da je tvoje slobodno vreme – tvoje slobodno vreme. Na pitaj me ništa. Uživam sa porodicom, idem na plažu, nemoj da treniram i te tri ili četiir nedelje. Mogu da igram sa decom na plaži, nema problema, ali nemoj da me teraš da trčim - rekao je Eden Azar.

FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Kako je potom rekao, on ne misli da je napravio ikakvu grešku.

- Ako pogledate celu moju karijeru, prvi mesec sezone mi je uveo bio tek početak, zagrevanje, ali u septembru i oktobru bih leteo. Samo mi je bilo potrebno vreme da telo i um uposlim na najbolji način. Tako da jeste, to je tačno, posle odmora sam uvek dolazio sa pet kilograma viška, znao sam to i tada.

Ipak, nikada se nije pokajao zbog toga.

- Volim da provodim vreme sa porodicom i prijateljima. Pojedem i ono što mi nije po ukusu. Dalje, Belgijanac sam, tamo volimo pivo i pravimo najbolja piva na svetu. Nije da sam pio svaki dan, nisam, ali ponekad posle dobre utakmice, jedno ili dva baš prijaju.

Međutim, kada podvuče crtu posle svega, Azar smatra da to ništa nije bilo strašno koliko pandemija korona virusa, zbog koje je i prekinuo karijeru u neku ruku.

- Nisam imao sreće tada. Ako hoćete da znate celu priču, bio sam u Dalasu da operišem članak, onda sam se vratio u Madrid i izbije kovid. Dva i po meseca kovida, ja sam kod kuće, bez fiziotereapeuta da sa njim radim rehabilitaciju. Sve sam radio sam. Da sam mogao nešto da promenim doveo bih fizioterapeuta. Bio mi je neophodan, jer sam želeo da opet igram na najvišem nivou… Ovako, kad je sve prošlo, kad sam se vratio na teren… Gurao sam telo do limita, ali članaka jednostavno nije bio isti. Te sezone sam izlomio sve. Ostatak priče znate.

Antonio Conte, Antonio Konte Foto: Tanjug/AP

Otkrio je Eden Azar i ko mu je bio najbolji trener u karijeri.

- Najbolje sam igrao kod Antonija Kontea. Mrzeo sam da treniram, cele nedelje treninzi. Samo sam subotu voleo. Izašao bih malo da uživam, morao sam. Znao sam: već od sutra opet treninzi. To je bilo mojih 90 minuta uživanja. Moram nešto da radim. Ostatak nedelje, sećao se, prekidaj trening, pa pričaj o taktici: ‘Ne, ovo mormao ovako’. Subota je bila najbolji dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA