Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbogatiji fudbaler sveta doživeo gadnu povredu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Procenuje se da ima najmanje 20 milijardi na računu

  • 1
Faiq Jefri Bolkiah Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Faik Bolkija, takozvani najbogatiji fudbaler sveta, završio je u bolnici nakog gadne povrede noge koju je zadobio tokom vikenda!

Bolkija je nećak sultana od Bruneja i njegovo bogatstvo procenjuje se na 20 milijardi dolara, a trenutno je član tajlandskog kluba Račaburi.

Njegova desna noga zaglavila se ispod protivničke i nespretno se savijala, te je odmah sa terena odvezen u bolnicu i moraće na operaciju.

- Hvala vam na svim vašim lepim željama i ljubaznim porukama. Skrhan sam vestima koje sam dobio, ali ću ostati pozitivan i naporno raditi da se vratim jači - poručio je fudbaler na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)

Rođen je u Los Anđelesu, ima i državljanstvo SAD, a nakon samo godinu dana života preselio se u Englesku gde je odrastao i počeo da igra fudbal. Njegov otac, princ Džefri, želeo je da njegov sin "pobegne" od ekscentričnog i raskalašnog života kraljevske porodice.

- Roditelji su me uvek podržavali u ostvarenju mog sna. Psihološki i fizički su me pripremili za sve još kad sam bio dete - rekao je Faik čiji život u Engleskoj je bio velika tajna. Tačnije, niko nije znao ko je on zapravo.

Kao junior, igrao je u nekoliko engleskih timova. Najpoznatiji su svakako Sautempton, Čelsi i Lester. Iako tada još nije zabeležio profesionalni nastup, uveliko je bio kapiten nacionalnog tima Bruneja. Naravno, sve zbog te kraljevske krvi.

- Ja sam brz igrač, volim da kreiram igru. Sviđa mi se direkta igra i želim da dajem golove - govorio je Faik čiji idol je bio Brazilac Ronaldo.

Bez obzira na to što je bio talentovan, Bolkija nije dočekao profesionalni ugovor u Engleskoj. Otišao je u Portugaliju, u pomenuti Maritimo - što je bio promašaj, gledajući iz ovog ugla. Nije igrao tri meseca, sedeo je na klupi, a nije dobijao zapaženu minutažu ni u drugom timu. Epilog svega - raskid ugovora u decembru 2021. godine.

- Kada sam potpisao sa Maritimom, imao sam ponudu iz La Lige. Kao i klubova koji su htelid a me dovedu na pozajmicu u Segundu. Nisam hteo da idem, jer su mi u Portugaliji rekli da ću igrati. To je sve što sam hteo. Na kraju, to se nije desilo. Žao mi je što sam otišao tamo, nisu bili iskreni. Posredi je bila i politika - priznao je Faik koji ima 25 godina.

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA