Vreme čitanja: oko 1 min.

Koja je neostvarena fudbalska želja Đorđa Balaševića: "Dajem gol u dresu voljenog kluba, a babo sa tribina..."

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo je poznato da je Balašević bio sjajan fudbaler u mladosti

  • 2
Koncert Đorđe Balašević Novi Sad maj 2012. Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Iza nas su tačno tri godine bez slavnog kantautora Đorđa Balaševića koji je 19. februara 2021. preminuo na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu od posledica Kovida-19!

O njegovom životu znamo dosta toga, o muzici koju je stvarao izlišno je bilo šta govoriti, a malo je poznato da je kao mladić bio i te kako talentovan za fudbal. Kažu, čak i više nego za muziku.

I sam Balašević je svojevremeno, u jednom intervjuu za Tempo, govorio o tome.

- Voleo sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije, nisam ga voleo već sam bio vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me videli neki ljudi iz FK Železničara, mali zonski klub iz Novog Sada, i odveli su me u svoje redove - rekao je Balašević svojevremeno i dodao:

- Sa nepunih 16 godina sam postao prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen od emisara Vojvodine i ubrzo sam postao član podmlatka. Međutim, tu nastavke nagli zastoj moje karijere.

Nastavio je Balašević da objašnjava šta se to dešavalo.

- Tadašnji trener Žarko Nikolić nije cenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtevao da ne dajem golove. A ja sam bio strelac. Tako je Nikolić shvatiod a ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim veme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo - rekao je Balašević 1979. i nastavio:

- Sada sam zahvalan Nikoliću što je pogrešio u proceni mog talenta. Ipak, ostala mi je jedna neostvarena želja, da u dresu Vojvodine tresem mreže. A da moj babo sa tribina gleda sina i topi se od miline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da baš

    20. februar 2024 | 19:00

    u vojvodini kažu babo

  • Dejan

    22. februar 2024 | 08:23

    E, moj Djole...Nisam se slagao sa nekim tvojim vidjenjima i političkim pridikama...Ali ti si ipak bio moj..Bio naš.. Pravi NovosadjanIn...Kad si otišao, osetio sam ogromnu tugu, kao da je otišao neko MOJ..Deo mladosti, deo našeg odrastanja i POSLEDNJI BASTION NASEG NOVOG SADA..Za mnoge stvari si bio u pravu, a ovi sto se bolanisu i mucu...unistise NAS GRAD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA