≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekada je bio fudbalska zvezda, sada golom u derbiju doneo pobedu klincima koji nisu rođeni kada je debitovao!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najvažnija sporedna stvar na svetu piše sjajne priče

  • 0
Tom Hadlston Foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sećate li se Toma Hadlstona? Nekada je bio vrlo poznato ime Premijer lige i fudbaler koji je svojim nastupima zarađivao pozive i u reprezentaciju Engleske, a danas je neko ko pomaže u razvoju talenata Mančester junajteda. I to ne samo u ulozi trenera, već i dalje i kao fudbaler.

Momak iz Notingema je svoje dečačke dane proveo u najpoznatijem klubu u gradu Forestu, ali je sa 12 godina otpušten i tada je načinio "smrtni greh". Makar bi ga tako okarakterisali navijači "šumara". Prešao je u redove ljutog rivala Derbi Kauntija, za koji je i debitovao sa samo 16 godina na otvaranju sezone 2003/04, a u kampanji pre te je igrao za rezerve.

Zadnji vezista je briljirao i 2005. godine za oko 3 miliona evra prešao u redove Totenhema, kluba čiji je dres potom nosio punih osam godina i na 209 susreta postigao 15 golova.

Pozajmica u Vulvsima, zatim odlazak u Hal siti i povratak u Derbi, pa onda još jedan mandat u dresu "tigrova", tako je izgledao njegov put do 2022. godine, uz četiri nastupa za nacionalni tim od 2009. do 2012. godine.

Otkaz na kraju kampanje 2021/22 sa nepunih 36 godina vrlo lako je mogao da označi i kraj karijere za njega, međutim on nije želeo da odustane, i dobio je specijalan poziv "đavola" da u U21 selekciji preuzme ulogu jednog od trenera, ali i igrača.

Hadlston trenutno radi u štabu Trevisa Biniona i mladim nadama kluba pomaže u dve uloge, pa su tako već uz njega stasala imena poput Alehandra Garnaća i Kobija Mainua.

Veliki broj nastupa upisao je tokom prethodnih sezonu i po, a ovog ponedeljka ponovo je privukao pažnju pošto je bio strelac ključnog gola za ekipu u pobedi nad Mančester sitijem od 2:1!

O njemu se ponovo piše širom Ostrva, iako gol nije bio spektakularan, ali je dokaz da i u ovim godinama pojedinci mogu da nađu svoje pravo mesto u svetu fudbala. Interesantno je i to da je samo golman Dermot Viljam Mi bio rođen kada je Tom debitovao za Derbi, od igrača koji su bili na terenu u momentu postizanja gola.

Da se u Hadlstonu potencijalno rađa veliki trener moglo se naslutiti u intervjuu koji je nedavno dao, gde je Marka Silvu okarakterisao kao nekoga ko ostavlja ključan uticaj na njega na početku karijere. Sa njim je sarađivao nekoliko meseci u redovima Hala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA