≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko Arnautović je heroj Intera, PSV i Dortmund remizirali u Ajndhovenu

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odigrana su još dva meča u Ligi šampiona

  • 1
Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Odigrana su još dva meča osmine finala Lige šampiona, i viđeni su remi i trijumf. Inter je slavio proiv Atletiko Madrida sa 1:0, dok je u Ajnhovenu meč između PSV-a i Borusije Dormund završen sa 1:1.

U Milanu je donekle i očekivano, viđen prilično tvrd meč, sa malo pravih prilika. Bio je Inter bolji tokom većeg dela meča, imali su domaći i nekoliko ozbiljnih prilika, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Ipak, prvi je zapretio Samuel Lino na drugoj strani, kada je u 12. minutu šutirao u dalji ugao iz kaznenog prostora, ali je šutirao pored gola.

Inter je prvu ozbiljniju priliku imao na startu drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, kada je zapretio Marko Arnautović. Dočekao je austrijski internacionalac centaršut Dimarka, ali je šutirao za malo pored desne stative.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Sedam minuta kasnije, ponovo je Lino pretio za Atletiko, ali je šutirao pored gola ponovo. A onda, neverovatno je kakvu je šansu potom pšromašio Arnautović. Odigrao je sjajan dupli pas sa Lautarom, izbio na peterac sam pred gol, ali je šutirao visoko iznad prečke.

Ipak, uspeo je da se iskupi u 79. minutu, kada je konačno pogodio. Lautaro je sjajno povukao kontru, šutirao, a Oblak je uspeo samo da odbije loptu do Arnautovića, koji je bez problema poslao u praznu mrežu za veliko oduševljenje.

Ujedno, time je postavio i konačan rezultat. U drugom susretu, PSV i Borusija Dortmund su remizirali sa 1:1.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Ono što je posebno interesantno, jeste da je na ovom meču pravdu delio srpski arbitar, Srđan Jovanović. Bolje je ekipa iz Dormunda otvorila meč, i došla do prednosti u 24. minutu. Donjel Malen je primio loptu u kaznenom prostoru, a potom izborio mesto za udarac, i opalio iskosa, a lopta je zakačila jednog igrača protivnika, i potom od prečka ušla u mrežu.

Ipak, uspeo je nastavku PSV da dođe do izjednačenja. U centru pažnje našao se Srđan Jovanović u 54. minutu, kada je posle nesmotrenog starta Humelsa, dosudio jedanaestewrac za domaće.

To je nakon gledanja potvrdio i VAR, da bi penal realizovao Luk De Jong, preciznim udarcem po zemlji. Do kraja nije bilo previše uzbuđenja, te će o prolasku dalje biti odlučeno u revanšu.

U sredu su na programu još dva meča. Napoli će dočekati ekipu Barselone, dok će Arsenal biti gost Portou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA