Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika pobeda navijača u Nemačkoj: Bundesliga digla ruke od komercijalizacije, prekidi urodili plodom

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čelnici Bundeslige okrenuće se drugim alternativama

  • 0
Bundesliga trofej, pehar Foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Prekidi utakmica u Nemačkoj zbog ubacivanja raznih predmeta na teren izgleda će biti ostavljeni u istoriji, pošto su navijači ostvarili veliku pobedu i Bundesliga je rešila da odustane od ugovora sa jednim privatnim investitorom, koji je izazvao bes pristalica svih klubova.

Bundesliga je objavila da je rešila da se povuče iz ugovora sa pomenutim investitorom, a posle protesta grupa navijača koji su bili protiv ovog projekta.

- Zbog aktuelne situacije, deluje da ova saradnja neće moći da bude uspešna - nagovestio je Hans-Joakim Vacke, portparol Bundeslige.

Podsetimo, u poslednje vreme, navijači su ubacivali razne predmete, od čokoladica u obliku novčića, teniskih loptica, pa do raznih plišanih igračaka.

Prema pomenutom sporazumu, Bundesliga je mogla da dobije još 8% kolača od budućih TV prava kako bi dalje promovisala takmičenje širom sveta, a reč je o više od milijardi evra. Problem je taj što Bundesliga nema status kakav imaju engleska i španska liga na Starom kontinentu, uprkos upsesima njenih klubova.

Liga je dugo držala svoj stav da će taj ugovor "izgurati", ali posle velikih protesta navijača došlo je do odustajanja. Odluka je doneta jednoglasno.

Navijači su se protivili komercijalizaciji nemačkog fudbala u svakom smislu, a tražilo se da klubovi imaju barem 51% glasova i da imaju kontrolu najvećih odluka.

(Telegraf.rs)

Video: "Nije bio penal za Zvezdu, a ni crveni za IMT": Jokić o spornim situacijama sa mečeva večitih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA