≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Osimen "ohladio" Barselonu u Napulju, Galeno lepoticom u poslednjem napadu utakmice srušio Arsenal u Portu!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ipak je na kraju bilo malo drame

  • 0
FK Napoli - FK Barselona Foto: Tanjug / AP

Nadali smo se velikim uzbuđenjima u Ligi šampiona ove srede, a umesto toga smo dobili - dosadu. Niti jedan od dva meča nije doneo pobednika, a malo interesantniji bio je okršaj u Napulju gde su ipak viđena dva gola na megdanu Napolija i Barselone - 1:1 (0:0).

Prvo poluvreme na ovom meču donelo je veću dominaciju Barselone, koja je u nekoliko navrata bila jako blizu pogotku i realno gledano je zaslužila i da vodi.

Već u 4. minutu je Jamal napravio mali "karambol" u odbrani Napolija, potom je pet minuta kasnije lepo šutirao, ali pravo ka golmanu Napolitanaca, da bi u 14. minutu i Robert Levandovski okušao sreću iskosa u petercu.

Dve vezane šanse su potom imali Katalonci u 22. i 23. minutu preko Levandovskog i pre svega preko Ilkaja Gundogana, ali su oba udarca sprečena od strane golmana Napolija, koji je u tim momentima blistao među stativama.

Međutim, lek po Napoli je na isteku sat vremena pronašao je Robert Levandovski. Poljak je u svom stilu primio loptu na oko 14 metara od gola, okrenuo se na levu stranu i pogodio mrežu udarcem po zemlji. Činilo se da će Katalonci time i definitivno slomiti duh domaćina.

Ipak, Napoli je umesto toga došao do poravnanja. Viktor Osimen je u 75. minutu uspeo da se otrgne svog čuvara i da se nađe u sličnoj situaciji kao i sam Levandovski. Takođe je šutirao po zemlji i bio precizan i ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

U nadoknadi je Gundogan imao šansu da donese prednost Barsi, šutirao je lepo van kaznenog prostora, ali je udarac otišao pored gola.

Drugi meč bio je daleko dosadniji i manje dinamičan. Porto i Arsenal kao da su se takmičili ko će više da "smori" publiku, a na kraju je gol viđen u poslednjem minutu nadoknade za pobedu Porta - 1:0 (0:0).

Osim dva vezana udarca Galena iz 21. minuta za Porto iz peterca, kada je bio vrlo blizu da donese Portugalcima prednost, ostatak meča je za potpuni zaborav. Sve do nadoknade.

I tamo je junak Porta bio Galeno. U 94. minutu utakmice on je uspeo da šutira sa 19 metara i da lobuje golmana Arsenala za delirijum.

UŽIVO

Napoli - Barselona 1:1 (0:0)

/Osimen - 75' Levandovski 60'/

Porto - Arsenal 1:0 (0:0)

/Galeno 94'/

94. minut: AUUUUUUUUU! ŠOK! GOL ZA PORTO! GALENO! Vodi Porto! Šutirao je sa 19 metara i lobovao golmana Arsenala, kakva lepotica! 

94. minut: Au, kakav šut Gundogana, ali završava pored gola! Posle toga sudija svira kraj na ovo meču. A ostao je još minut u Portu.

90. minut: Po četiri minuta nadoknade...

86. minut: Evanlison je izašao u korist Martineza. Sva je prilika da Arsenal i Porto neće dati nijedan gol večeras. Borhes menja Konseisaa.

85. minut: Veliki nesporazum u odbrani Barselone. Lopta je pala na peterac, a odatle je uspeo da je počisti Levandovski. Angisa zatim iz kornera preti udarcem glavom.

80. minut: Jamala je zamenio Rafinja u timu Barse. U međuvremenu je za Arsenal teren napustio Leandro Trosar, kojeg je zamenio Žoržinjo. Nika menja Ivan Žaim.

78. minut: Žuti karton i za Kristensena, Napoli nastavlja da pritiska Barsu!

75. minut: GOOOOL! OSIMEN! Napoli dolazi do izjednačenja! Jači je bio u duelu, ostao je sam jedan na jedan na oko 12 metara i šutirao je po zemlji i zatresao mrežu! Nastavlja se borba. Žuti karton zbog prigovora dobija Martinez. Odmah posle gola Osimena menja Simeone, dok je umesto Politana tu Raspadori.

68. minut: Dve promene u Napoliju. Kajuste i Kvarachelija izlaze za Napoli, a menjaju ih Traore i Lindstrem.

62. minut: Još dva žuta kartona u Portu. Haverc ga dobija zbog udarca laktom, a Niko zbog povlačenja.

60. minut: GOL! Pa konačno, i naravno ko drugi! Robert Levandovski, Barselona vodi sa 1:0! Primio je loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se na 14 metara i šutirao po zemlji u donji deo mreže. Bolja je bila Barsa i došla je do gola.

57. minut: Pljušte žuti kartoni u Portu. Prvo je jedan dobio Konseisao zbog povlačenja, potom i Kivior na drugoj strani...

53. minut: I Kanselo je opet rešio malo da nas razdrma udarcem spoljnom, ali je uspeo da izbori samo korner.

49. minut: Gundogan je uputio udarac ka golu, ali je on ponovo bio nedovoljno jak da predstavlja pretnju.

46. minut: Uprkos slabim prvim poluvremenima, nijedna ekipa nije posegla za izmenama na odmoru.

POLUVREME: Posle kratkotrajnih nadoknada na oba stadiona odlazimo na pauzu. Golova i dalje - nema! 

45. minut: Konačno šansa za Arsenal. Kai Haverc šutira glavom posle kornera, međutim, lopta odlazi pored gola. Bilo je tu i dosta ćuškanja.

38. minut: I dalje nema golova... A sada ni šansi ni na jednoj od dve utakmice. Zaista jako, jako mirno veče u Ligi šampiona za sada.

30. minut: Posle pola časa igre, nažalost, i dalje nemamo golove ni na jednom stadionu.

23. minut: Sada i Ilkaj Gundogan šutira pravo u golmana Napolija i imamo korner. Iz njega se nije izrodilo ništa.

22. minut: Lepa lopta Kansela za Levandovskog iz kontre, prošao je po strani, vratio nazad, ali Robert ponovo šutira pravo u golmana.

21. minut: Arsenal ima sreće što ne gubi! Dve ogromne šanse za Porto iz peterca! Nastao je pravi karambol, a lopta je na kraju završila u gol-autu. Galeno se našao u obe prilike. 

16. minut: Prvi žuti karton i u Napulju, a zaradio ga je Frenki de Jong iz tima Barselone.

14. minut: Nova šansa za Barselonu. Levandovski se našao na petercu iskosa, pokušao je da šutira, ali je loptu prosledio u gol-aut. Nije dobio ni korner.

9. minut: Jamal! Mogao je sada katalonski klub da dođe do prednosti! Odličan udarac mladog fudbalera Barse ipak završava pravo u dohvatu golmana Napolija koji je odbranio udarac.

7. minut: Lepo je sada reagovao Olivera u odbrani Napolija i počistio pretnju koju je pokušao da uputi Žoao Kanselo. Za sada je to jedina veća prilika na obe utakmice. Osim tog starta Rajsa, prilično je mirno.

2. minut: Deklan Rajs je već na samom početku meča "pokosio" jednog igrača Porta na sredini terena, a sudija Gozibijik nije imao milosti i pokazao mu je žuti karton.

1. minut: Počele su večerašnje utakmice Lige šampiona. Jedan minut ranije krenuo je okršaj u Portugalu nego onaj u Italiji.

SASTAVI

NAPOLI - BARSELONA (21.00)

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Napoli (4-3-3): Meret - Olivera, Žesus, Rahmani, Di Lorenco - Kajuste, Lobotka, Angisa - Kvarachelija, Politano, Osimen

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Kanselo, Martinez, Arauho, Kunde - Gindogan, Kristensen, de Jong - Pedri, Jamal, Levandovski

PORTO - ARSENAL (21.00)

Sudija: Serdar Gozibijik (Holandija)

Porto (4-2-3-1): Kosta - Vendel, Pepe, Otavio, Žoao Mario - Varela, Niko - Galeno, Pepe, Konseisao - Evanilson

Arsenal (4-3-3): Raja - Kivior, Gabrijel, Saliba, Vajt - Trosar, Rajs, Edegard - Martineli, Saka, Haverc

(Telegraf.rs)

Video: "Nije bio penal za Zvezdu, a ni crveni za IMT": Jokić o spornim situacijama sa mečeva večitih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA