≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA zatvorila navijačku tribinu Ultrasa Legije: Oni "priznali poraz", a onda je usledilo brutalno iznenađenje

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljski navijači postali su hit na društvenim mrežama

  • 5
FK Legija Varšava Foto: Instagram.com/liveherewego

Navijači Legije iz Varšave prava su noćna mora za UEFA. Verovatno najviše kažnjavan klub u Evropi poslednjih godina je upravo velikan poljskog fudbala, čiji su navijači dosledni do kraja u borbi sa UEFA.

Navijači Legije godinama unazad imaju brutalne koreografije, često čelnike UEFA prozivaju za korupciju i neosnovano bogaćenje, a sve to često prati i moćna pirogehnika.

Slali su godinama i mnoge brutalne poruke, kao što je streljanje poljskih dečaka od strane nemačkih Nacista tokom drugog svetskog rata, što je bilo i ilustrovano u jednoj koreografiji.

Nakon jednog od poslednjih ispada najvatrenijh pristalica Legije, UEFA je zatvorila njihovu tribinu, pa su oni na njoj tokom meča protiv Moldea samo ostavili poruku "UEFA, ovoga puta ste pobedili".

Već tada se moglo naslutiti da imaju "keca u rukavu", i čim su igrači izašli na teren imali smo priliku i da vidimo o čemu je reč.

Najvatrenije pristalice Legije okupirale su jednu od bočnih tribina, umesto "zatvorene" iza gola, pa su se na duplo većoj tribini okupili i napravili novu moćnu koreografiju.

- Iznenađenje - poručili su navijači Legije, uz uvredljivu reč prema čelnicima UEFA, a sve je pratila i pirotehnika uz vatromet.

Na društvenim mrežama je ova koreografija izazvala oduševljenje navijača.

Ipak, Legiji pomoć navijača nije previše pomogla, jer su primili tri gola, a pošto su u prvom meču poraženi sa 3:2, završavaju učešće u šesnaestini finala Lige konferencija.

(Telegraf.rs)

Video: Haos na tribinama: Poljski huligani se tukli sa policijom, palili baklje usred Engleske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA