≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obamejang postao najbolji strelac u istoriji Lige Evrope i odveo Marsej u narednu fazu

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzbudljivo veče u Ligi Evrope...

  • 0
FK Marsej Foto: Tanjug.rs/AP

Fudbaleri Marseja plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su savladali Šahtjor iz Donjecka rezultatom 3:1. Ovaj meč obeležio je napadać francuskog kluba Pjer Emerik Obamejang, koji je postigao gol u 23. minutu i tako postao najbolji strelac u istoriji drugog po snazi takmičenja u Evropi.

Ipak, nije najbolje počelo za francuski sastav. Igrao se 12. minut kada je Sudakov doneo prednost Šahtjoru, te je u tom trenutku ukrajinski sastav bio u boljoj poziciji, pošto je prvi duel ova dva tima završen rezultatom 2:2.

Samo 10 minuta kasnije Obamejang postiže gol na asistenciju Harita, te se ovim rezultatom otišlo na petnaestominutni odmor.

Nastavak susreta u potpunosti pripao Marseju. Prvo je Sar u 74. minutu doneo prednost svom timu, da bi tačku na meč stavio Kondogbija u 81. minutu.

Ubedljivu pobedu izvojevali su i fudbaleri Sparte iz Praga, koji su sa ubedljivih 4:1 savladali Galatasaraj. Domaći tim je do vođstva došao pogotkom Presijada u 8. minutu, da bi izjednačenje Galati doneo Bardakči.

Posao Sparti umnogome je olakšan jer je u 68. minutu Ajhan dobio crveni karton. Češki tim je tu činjenicu materijalizovao, a od 74. do 90. minuta uspeo je da postigne čak tri pogotka.

U strelce su se upisali i Tuci, Haraslin i Kučta.

Iz daljeg takmičenja ispao je i Jang Bojs. Rival Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona odigrao je 1:1 protiv Sportinga, a prvi susret pomenutih rivala završen je rezultatom 3:1 u korist Portugalaca.

Rezultati revanš mečeva plej-ofa za plasman u osminu finala LE:

Frajburg - Lans pp 3:2, (prvi meč 0:0).

Karabag - Braga pp 2:3, (prvi meč 0:0).

Ren - Milan 3:2 (prvi meč 0:3).

Tuluz - Benfika 0:0 (prvi meč 1:2).

Olimpik Marsej - Šahtjor 3:1 (prvi meč 2:2).

Sparta Prag - Galatasaraj 4:1 (prvi meč 2:3).

Sporting - Jang Bojs 1:1 (prvi meč 3:1).

(Telegraf.rs)

Video: Igor Duljaj pričao za medije posle pobede Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA