≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši igrač Evertona osuđen na doživotnu robiju zbog nameštanja utakmica i mita: Plaćao da bude selektor

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju je i sam priznao da je postao zavisnik...

  • 0
Li Tie, LI Taj Foto: Bj…Rn Lindgren / Zuma Press / Profimedia

Nekadašnji fudbaler Evetona Li Taj (46) osuđen je na doživotnu robiju nakon špto je priznao da je davao mito i nameštao utakmice, javljaju mediji u Kini!

Kineski javni tužilac optužio je Lija da je "primio i nudio mito" tokom njihovog obračuna sa korupcijom u fudbalu, kao i da je pomenuti bivši fudbaler najviše podmićivao dok je bio selektor Kine od 2019. do 2021. godine.

Li je priznao da je platio oko 400.000 evra u gotovini kako bio postao selektor kineske reprezentacije, kao i da je učestvovao u nameštanju dok je bio trener Hebeja i Vuhana.

- Veoma mi je žao. Trebalo je da držim glavu oborenu i da sledim pravi put. Bilo je određenih stvari koje su u to vreme bile uobičajena praksa u fudbalu. Dobijanje 'uspeha' na takve neprikladne načine, zapravo me je činilo sve nestrpljivijim i željnim brzih rezultata. Da bih postigao dobar učinak, pribegao sam uticaju na sudije, podmićivanju protivničkih igrača i trenera, ponekad preko klubova koji se bave drugim klubovima. Ovo ponašanje postaje navika, i na kraju postoji čak i mala zavisnost od ovih praksi - rekao je Li.

Za Everton Li je igrao zvanično od 2002. do 2006. godine i nastupio je na 33 utakmice. Potom je prešao u Šefild, nije igrao, da bi se vratio u domovinu.

Gvangžu Evergrande mu je prvi trenerski posao, a tamo je radio kao asistent. Istovremeno je bio i pomoćnik u reprezentaciji Kine, pre nego što se preselio u Hebej i Vuhan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA