Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je veliki promašaj Partizana, sada je postao "zver" u teretani i mnogi ga danas ne bi prepoznali

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I dalje je aktivan, sa 34 godine nastupa u domovini

  • 1
Fabrisio Dornelaš Foto: MN Press/Marko Metlaš

Na sam pomen njegovog imena, navijačima Partizana verovatno će se javiti gorak ukus u ustima i setiće se da je u pitanju jedan od najvećih promašaja kluba. A pogotovo zbog one partije protiv Augzburga, kada je kumovao trećem golu Nemaca koji je crno-bele ostavio bez proleća u Evropi.

U pitanju je Fabrisio Dornelaš, brazilski defanzivac koji se nije dugo zadržao u Humskoj - samo pola sezone. Sasvim logično, jer na 13 mečeva koliko je odigrao nije pokazao da je dostojan dresa Partizana.

Po odlasku iz kluba promenio je čak 12 ekipa, a i dalje je aktivan u nižim ligama u domovini. Doduše, nije mu ni vreme za penziju s obzirom na to da su mu tek 34 godine. Zvanično mu piše da je član ABC-a, tima koji se takmiči u trećoj brazilskoj ligi.

Ono što je kod Dornelaša sada zanimljivo, ako pogledamo njegov profil na Instagramu, jeste to da dosta vremena provodi u teretani. Epilog toga je jasno vidljiv, jer u njegovom slučaju "puca" svaki mišić.

Brazilac je u Partizanu igrao na poziciji štopera, mada je mogao da pokrije i poziciju levog beka. Svojevremeno je bio i saigrač sa Dejanom Rambom Petkovićem u Flamengu.

Po odlasku iz Partizana, igrao je u Rumuniji, Izraelu, na Kipru, u Kazahstanu, Meksiku i domovini. Sa U 23 reprezentacijom bio je vicešampion sveta 2009. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MARLON MUNIZ (@marlonmuniz)

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MARLON MUNIZ (@marlonmuniz)

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MARLON MUNIZ (@marlonmuniz)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • General

    23. februar 2024 | 17:26

    Nije on nikakav promašaj, onog trenutka kad je oteran Kiza Milinković kompletna ekipa je pala. U Evropi smo imali 6 pobeda, remi i poraz i igrali lep fudbal, dali 17 golova sa 10 različitih strelaca. Najveća nepravda je učinjena prema Kizi Milinkoviću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA