Vreme čitanja: oko 1 min.

"Izveli su me iz sale i rekli: "Otac ti se ubio", nije ostavio oproštajno pismo": Potresna ispovest Nagelsmana

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evrin Nagelsman je sebi oduzeo život pre 16 godina

  • 0
Julijan Nagelsman Foto: Sebastian El-Saqqa / AFP / Profimedia

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman, dao je intervju za Špigel u kojem se osvrnuo na tragičan slučaj pre 16 godina, kada je bio 20-godišnjak koji je počeo da uči za trenera i polaže kurseve.

Nagelsmanu je to i dalje najbolnija rana u životu, a sada je prvi put progovorio o toj bolnoj temi.

Ervin Nagelsman je radio za tajnu službu, a njegov sin ističe da je shvatio da je želeo da sebi oduzme život zbog načina na koji je to učinio.

- Često razmišljam o tom danu. U to vreme sam bio na kursu za trenera u Oberhakingu blizu Minhena i tamo sam dobijao svoju C licencu. Odjednom mi je direktor kursa rekao da izađem, pa sam se našalio i usput upitao: "Jesam li to previše dobar?". Sledećeg trenutka sam bio spred tadašnjeg svekra, koji mi je rekao da je moj otac izvršio samoubistvo.

- Otac nije ostavio oproštajno pismo, nije bilo objašnjenja. Ali, način na koji je oduzeo sebi život jasno je pokazao da je imao jasnu odluku. Porodici je bilo veoma teško, ali mi je pomoglo saznanje da je on zaista želeo da umre i da to nije bio vapaj ili signal za pomoć. Mislim da moram da poštujem takvu odluku.

- Ne znam šta je tačno radio. Sigurno nije bio u administraciji. Nije smeo da priča o svom poslu. To je bio razlog zašto je često govorio da mu je svega previše. Bio je veoma duhovit čovek koji je uvek zbijao šale i uvek se smejao. Voleo je da bude sa prijateljima, svirao je gitaru i uvek pevao - evocirao je Nagelsman uspomene na svog oca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA