≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezda ubedljiva protiv "Brđana", sjajnu partiju golom krunisao Šerif Endiaje

L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Dobra partija Milojevićevih izabranika...

  • 72
FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički rezultatom 3:0 u okviru 22. kola Superlige Srbije. Izabranici Vladana Milojevića zabeležili su treću pobedu u isto toliko mečeva u prolećnom delu šampionata, i na taj način nastavili trku za vodećim Partizanom, koji je u ranijem terminu savladao Radnik iz Surdulice rezultatom 2:1.

Crveno-beli su krenuli silovito, a to im se isplatilo već posle 7. minuta igre. Centaršut u kazneni prostor gostiju zahvatio je Spajić, ali je lopta otišla malo preko gola. Ipak, defanzivac Zvezde je bio u duelu sa Nemanjom Tošićem, a glavni arbitar meča Marko Ivković je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i pogodio mrežu za vođstvo svog tima. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, a dobre šanse u rasponu od svega pet minuta nisu iskoristili Bukari (dva puta), te Mirko Ivanić.

U smiraj prvog dela igre, tačnije u 37. minutu Zvezda dolazi i do drugog pogotka. Hvang je fenomenalno uposlio napadača svog tima Šerifa Endiajea koji je obišao golmana i iz skoro mrtvog ugla od stative pogodio mrežu za veliku radost na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Već na startu drugog dela igre Petrić je napravio prvu izmenu, na teren je umesto Nikčevića poslao Cvetkovića. Posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, Čukarički je, ispostaviće se, imao najbolju priliku na utakmici.

Lopta je stigla do Miladinovića, vezista Čukaričkog je uspeo da se "ukopa" i fintom izbaci Dragovića, ali je udarac bio "mlak", te je Glazer iz ovog duela izašao kao pobednik. Zvezda je mogla do trećeg gola u 60. minutu, kada je loš pas Tošića ka svom golmanu presekao Endijae, ali se spetljao u nastavku akcije.

Nedugo zatim Milojević je odlučio da u igru umesto Ivanića i Olajinke u igru uvede Lučića i Srđana Mijailovića, dok je Petrić na drugoj strani umesto Stevanovića i Adžića na teren poslao Rogana i Ergelaša.

U 70. minutu susreta loptu je prihvatio raspoloženi Endijae, ušao je u kazneni prostor gde ga je srušio Ognjen Vranješ, a sudija Ivković dosudio je novi penal. Ovoga puta loptu je namestio Bukari i pogodio za veliku pobedu Zvezde.

Do kraja susreta Milojević je pružio šansu i Jovanu Šljiviću koji je zamenio Kangu.

Ovim trijumfom crveno-beli su nastavili poteru za prvoplasiranim Partizanom, dok je Čukarički ostao na četvrtoj poziciji sa 35 bodova.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde gostuje fudbalerima TSC-a, dok će Čukarički na Banovom brdu dočekati ekipu Napretka.

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

II POLUVREME

45. minut - Kraj susreta.

38. minut - Milojević pravi novu izmenu. U igiri je Jovan Šljivić koji je zamenio danas odličnog Gelora Kangu.

30. minut - Goooool! Posle prekršaja Vranješa nad Endijaeom sudija Ivković je dosudio novi penal, a siguran je ovoga puta bio Bukari.

25. minut - Izmena u Čukaričkom. U igri su umesto Stevanovića i Adžića, Ergelaš i Rogan.

21. minut - Ritam utakmice je u ovim trenucima opao i igra se bez uzbuđenja na obe strane terena.

10. minut - Umalo da Enijae postigne još jedan pogodak. Nemanja Tošić je želeo da loptu vrati golmanu, napadač Zvezde ju je presekao ali nije uspeo da pogodi mrežu.

7. minut - Najbolja prilika za Čukarički. Miladinović je prihvatio loptu, izbacio Spajića, ali je njegov udarac bio mlak i Glazer je bez problema odbranio udarac.

6. minut - Dobar pokušaj Kange, međutim lopta odlazi malo preko gola. Probao je vezista crveno-belih sa ivicwe kaznenog prostora posle kornera.

3. minut - Pokušao je Olajinka, ali bez problema za Filipovića.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme.  Petrić je napravio jednu izmenu. Umesto Nikčevića na terenu je Cvetković.

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme. Crveno-beli sa lepom prednošću dočekuju nastavak.

36. minut - Gooooool! Zvezda je duplirala prednost majstorijom Endiajea. Idealan pas u prazan prostor poslao mu je Hvang, a centarfor crveno-belih je zaobišao golmana i rutinski pogodio mrežu iz jako teške pozicije.

35. minut - Sjajna lopta Vranješa u prostor, lepo je Adžić prihvatio loptu, ali od svega samo korner za Čukarički.

FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

32. minut - "Bocnuo" je Bukari loptu i pokušao da prebaci Filipovića, međutim ništa od promene rezultata.

27. minut - Au, šta nije uspeo da pretvori u gol Osman Bukari. Idealno ga je uposlio Ivanić, Bukari je đutirao iz prve, ali lopta odlazi daleko preko gola.

26. minut - Velika prilika za Zvezdu. Odličan centaršut uputio je Rodić, Endijae je zahvatio loptu, međutim golman Filipović je odlično reagovao.

24. minut - Dobr prodor Miladinovića. Uspeo je da ostane na nogama i šutira, ali od svega samo novi korner za Čukarički

FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

14. minut - Nezgodnu loptu koja je išla ulaznom putanjom poslao je Ivanić, ali je Šerif Endijae zakasnio za delić sekunde, te promene rezultata nije bilo.

9. minut - Goooool! Siguran sa bele tačke bio je Gelor Kanga!

6. minut - Dobra šansa za Zvezdu! Spajić je pokušao glavom, ali je lopta otišla malo preko gola. Defanzivac Zvezde je bio u duelu sa Tošićem, a sudija je posle intervencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku.

4. minut - Prošao je Ivanić po levoj strani, uputio loptu u kazneni prostor, ali je odbrana Brđana na mestu.

1. minut - Utakmica je počela

SASTAVI

FK Crvena zvezda: Glazer, Mimović, Spajić, Dragović, Rodić, Kanga, Hvang, Ivanić, Bukari, Olajinka, Endiaje

FK Čukarički: Filipović, Tošić, Vranješ, Jovanović, Stevanović, Sisoko, Miladinović, Docić, Nikčević, Adžić, Ivanović

FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

PRE MEČA

Brđani se gostovati na Marakani s početkom od 16 časova i tako će pokušati da nastave svoju seriju pobeda, jer su slavili u prva dva kola prolećnog dela, kao i Crvena zvezda.

Pred ovaj duel svoja očekivanja izneo je i novi - stari trener crveno - belih, Vladan Milojević.

- Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup. Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica - rekao je Milojević.

Sa druge strane, trener "Brđana" Gordan Petrić rekao je da bi meč protiv Zvezde trebalo da predstavlja rasterećenje za njegove pulene.

- Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu - rekao je Petrić.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: Saldanja ima istegnuće zadnje lože, Nikolić četiri kartona i ne može da igra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    24. februar 2024 | 15:49

    op zica zica zica na programu sklanjalica..a vidmo nema glavnog napadaca u Cuki..ko mu je zabranio nastuo..hahaha kadno li ste da jadniji ne mozete biti

  • zvezdanesterac

    24. februar 2024 | 16:26

    Tradicionalni početak utakmice...

  • Rade

    24. februar 2024 | 16:17

    Evo kako Zvezda "mora" da bude šampion, ni "p" od penala, ali tu je VAR i sudija koji vidi da nema penala, ali mora da ga svira. Ili je jedva čekao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA