≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Liverpulu prvi trofej u sezoni! Petrović činio čuda i primio gol u 118. minutu, Van Dajk doneo pehar Liga kupa

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva utakmica na "Vembliju"

  • 2
FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

Još jedna ludnica na terenima širom Evrope ove nedelje! I opet je rešena u poslednjim minutima... Naš golman Đorđe Petrović nije uspeo da osvoji veliki trofej u svojoj karijeri zajedno sa svojim Čelsijem, pošto je na kraju "poklekao" u 118. minutu protiv Liverpula u produžetku finala Liga kupa na "Vembliju" - 0:1 (0:0, 0:0).

Gledali smo jedan izuzetno tvrd meč u Londonu, koji je na kraju morao da bude rešen u produžetku. Delovalo je da ni tamo neće biti golova i da ćemo otići u penal seriju, ali se to na kraju nije dogodilo.

Razlog je Virdžil van Dajk. Odbrambeni fudbaler Liverpula je u 118. minutu pronašao put do mreže na asistenciju Cimikasa iz kornera. Njegov udarac nije mogao da odbrani ni srpski golman, a pošto je preostalo premalo vremena, trofej Liga kupa je završio u rukama Redsa.

Prethodno smo tokom 90 minuta utakmice imali šansu da vidimo dva poništena gola - prvo Rahima Sterlinga zbog ofsajda u 33. minutu, a potom i Van Dajka u 60. minutu iz istog razloga. Čuda je činio i srpski golman Đorđe Petrović, koji je nekoliko puta zaustavljao skoro neodbranjive udarce Redsa. Na kraju je meč završio sa visokim rejtingom od 8,2.

Doduše, jako se mučio i dobro poznati sudija Kristofer Kavano, koji je ponovo pravio bizarne greške, a podsetimo, baš to je arbitar na kojeg se i naš Aleksandar Mitrović iznervirao kada je bio suspendovan.

Na kraju je Liverpul bio taj koji je "preživeo" i može se reći izbegao svaku dramu u penal seriji , tako da je pridodao novi trofej u svoje vitrine. Videćemo do kraja sezone da li će uspeti da kruniše to i peharom u Premijer ligi.

Čelsi je sa druge strane postao prvi tim koji je uspeo da izgubi šest velikih finala kupova u nizu.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte penal za Zvezdu protiv Čukaričkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije 🖤🤍

    25. februar 2024 | 18:50

    Kako je Petrovic tragicar? 😂😂😂 Branio je super ceo mec, ovo na kraju nije mogao da brani da ima 7 ruku

  • Marko

    25. februar 2024 | 18:51

    Petrovic tragicar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA