Vreme čitanja: oko 1 min.

FA pomilovala Everton, Karamelama vraćena četiri boda!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub iz Liverpula je skočio na 15. mesto tabele

  • 0
FK Everton, FK Kristal Palas Foto: AP/Tanjug

Nezavisna komisija za žalbe Fudbalske asocijacije Engleske (FA) objavila je danas da je Evertonu umanjena kazna oduzimanja bodova sa prvobitnih 10 na šest, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Klub iz Liverpula je u novembru prošle godine kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova i tada su iz kluba priznali da su prekršili pravila finansijskog fer-pleja, što je rezultiralo gubitkom 124 miliona funti, 24 miliona više od dozvoljenog.

Everton sada ima 25 umesto 21 boda i skočio je na 15. mesto tabele, ispred Notingem Foresta i Brentforda

- Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare", piše u zvaničnom saopštenju Evertona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA