≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači AIK-a bojkotuju prvo gostovanje u sezoni iz neverovatnog razloga: Ne žele VAR u švedskom prvenstvu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je jedan od retkih šampionata u Evropi u kojem i dalje nema korišćenja video tehnologije

  • 0
FK AIK Foto: Bj…Rn Tilly / Zuma Press / Profimedia

I dok je veći deo Evrope već navikao na korišćenje VAR-a u fudbalu, Švedska u tom segmentu želi da se drži tradicionalne varijante i većinski ne želi uvođenje video tehnologije u najvažniju sporednu stvar na svetu.

Međutim, sve je više klubova iz Alsvenskana koji žele da se VAR uvede, pre svega zbog regularnosti, ali i usklađivanja sa ostatkom evropskog kontinenta u tom smislu. Prednjači klub pod nazivom Bromapojkarna iz predgrađa Stokholma.

Ipak, to je toliko razbesnelo najvatrenije pristalice AIK-a iz Solne, koji su objavili ogromno saopštenje u kojem navode da će bojkotovati prvo gostovanje u sezoni, upravo protiv Bromapojkarne, zbog neslaganja sa njihovim stavovima povodom uvođenja VAR-a u švedski fudbal.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Allmänna Supporterklubben (@allmansupport)

Kada se igraju utakmice Bromapojkarne i AIK-a, one obično moraju da budu izmeštene na drugi stadion zbog velikog broja navijača tima iz Solne koji dolaze na "Grimsta Idrotsplats", a sve iz sigurnosnih razloga. Ovoga puta to verovatno neće morati da bude slučaj.

- Zbog ponašanja Bromapojkarne ka demokratskim principima i nominacije Frederika Rajnfelda, zajedno sa nastupom ovog kluba prema uvođenju VAR-a u švedski fudbal, najveće navijačke grupe AIK-a pozivaju na bojkot gostovanja 6. aprila - napisali su u saopštenju.

Oglasio se direktor Bromapojkarne, koji kaže da razume reakciju navijača kluba iz Solna.

- Razumem ih. Nisam bio na sastanku Švedske fudbalske asocijacije, ali sam razgovarao o svemu nakon njega. Imali smo interne razgovore u klubu i usaglasili smo stavove - rekao je Peter Kliv.

(Telegraf.rs)

Video: Robert Prosinečki gledao meč Vojvodine i Spartaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA