Vreme čitanja: oko 3 min.

Ludnica u Hrvatskoj: Isplivao snimak iz VAR sobe pun psovki, Hajduk besan na sudije, traži hitne ostavke

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasila se i produkcijska kuća koja je takođe nezadovoljna činjenicom da su snimci završili u javnosti

  • 5
FK Hajduk Split Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Možemo reći da u Hrvatskoj danas vlada svojevrsni haos kada je reč o fudbalu i nacionalnom prvenstvu, a sve zbog utakmice između Varaždina i Hajduka iz Splita koja je završena rezultatom 1:1, a gde je jednu od glavnih uloga imao poznati sudija Fran Jović, koji deli pravdu i u evropskim okvirima.

Posle ovog meča u javnosti su se pojavili snimci iz VAR sobe puni psovki u razgovoru između glavnog sudije Frana Jovića i glavnog zaduženog za VAR, Ante Čuljaka koji je tu bio sa svojim pomoćnikom.

Sve kreće tako što Čuljak pita Jovića u jednom momentu da li je video šta se zapravo dogodilo, posle čega je ovaj odgovorio da smatra da je "bilo obostranog povlačenja", posle čega je usledio gol Varaždina za vođstvo od 1:0.

- Daj mi jedinicu, da vidim da li je drugom štoperu noga drugde. Odbrambeni je onaj tamo. Nemaš ništa? - pitao je nekoga Čuljak, a dobio je odgovor da "ne vidimo tu ništa".

Dalmatinski portal koji je objavio snimke iz VAR sobe je objavio kao dokaz da je Franu Joviću javljeno da je postojao ofsajd iz kojeg je poništen gol Hajduka. Međutim, to nije sve, jer su se na jednoj Fejsbuk stranici pojavila još dva snimka, puna psovki, a u Hrvatskom fudbalskom savezu su ljuti, jer oni ne smeju da isplivaju u javnost bez posebne dozvole FIFA. Na ovom linku na Dalmatinskom portalu su snimci navedenih situacija.

- Vuče ga, vuče ga, Fran! Fran, pa j***te, odi u k***c! Vuče ga! Zoveš ga za ovo, moraš za zvati - neko je vikao.

- Idite u k***c svi zajedno - čuje se na samom kraju snimka, a u međuvremenu se čuje sudija Ante Čuljak iz VAR sobe:

- Šta si video, Fran? Daj reci mi sad!

- Video sam obostrano povlačenje, da ovaj njega čupa i ovaj njega - jasno je odgovorio Fran.

Nije bio srećan tim odgovorom Čuljak.

- Fran, daj molim te, slušaj me. Moraš doći do klupe. 

Zaključeno je da je bilo obostranog povlačenja i gol Varaždina je priznat.

Produkcijska kuća Croatel se potom oglasila saopštenjem u kojem osuđuje neimenovane osobe koje su objavile snimke u javnost.

- Smatramo da je nedopustivo da se snimci iz VAR sobe prosleđuju bilo kome osim ovlašćenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome, pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi ko je i iz kojeg razloga navedeni snimak pustio. Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu da utičemo na regularnost takmičenja.

Nakon svega stiglo je i saopštenje Hajduka koji traži ostavke svih odgovornih lica u Sudijskoj komisiji i Fudbalskom savezu Hrvatske.

- Poštovani gospodine Mariću, u javnost su dana 27. februara 2024. godine pušteni snimci iz kojih je jasno da VAR soba na utakmici 24. kola Varaždin Hajduk nije mogla utvrditi da se igrač Hajduka Filip Uremović u 78. minuti nalazio u ofsajdu, a što navode i same VAR sudije u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimaka. Usled svega navedenog molimo hitno objašnjenje na temelju čega je promenjena odluka glavnog sudije utakmice Frana Jovića, kojom je već priznat gol Marka Livaje za vođstvo Hajduka. Molimo hitno pojašnjenje i za intervenciju kod postignutog pogotka Varaždina u 40. minutu i situacije iz 61. minuta, u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem Hajduka Pukštasom dotiče loptu rukom. S obzirom da je u javnost puštena komunikacija sva tri sporna detalja molimo vaše što hitnije ostavke - u javnom obraćanju su poručili sa TV Hajduk Split.

(Telegraf.rs)

Video: Robert Prosinečki gledao meč Vojvodine i Spartaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inat

    27. februar 2024 | 17:39

    Ne skandiraju dzabe dalmatinci Dinamu da je hrvatska Crvena zvezda.

  • mirko

    27. februar 2024 | 16:29

    Gde god su hrvatski timovi je mucka pa i kod nas u Srbiji zlo sa iljezima🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA