≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Analitičar o penalu za Radnik protiv Partizana: "Sudija je bio na mestu, Jovanović je morao da ga podrži"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zdravko Jokić o spornom detalju sa utakmice u Surdulici

  • 56

Utakmica između Partizana i Radnika u Surdulici podigla je mnogo polemike u javnosti, a pre svega zbog pojedinih sudijskih odluka. Glavni na tom meču bio je Miloš Milanović, kojem je pomagao naš najbolji arbitar Srđan Jovanović iz VAR sobe.

Jedna od odluka koja je bila pod posebnom lupom bila je ta da se poništi penal domaćem Radniku. Sudija Milanović je prvobitno pokazao na belu tačku, da bi nakon toga na asistenciju Jovanovića ipak promenio odluku i Surduličani su ostali bez udarca sa bele tačke.

Sudijski analitičar, Zdravko Jokić gostovao je na TV Arena Sport ove večeri i analizirao je sve detalje sa ove utakmice. Posebno se osvrnuo na taj detalj, istakavši da smatra da je glavni sudija isprva doneo pravu odluku, a da je greška na Jovanoviću.

- Igrač Partizana gubi oslonac, srlja, ima kontakt sa protivnikom i pri padu butinom i nogom ima kontakt i sprečava napadača da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju odatle, nije zaklonjen i donosi odluku da je to kazneni udarac. Ubeđen da je to intenzitet. Igrač Partizana baulja za igračem više nego što trči i sudija donosi odluku koja je donela mnogo polemike zato što može da se diskutuje o njoj, ali niko ne može da kaže da je ovo očigledna greška sudije. Tako nije mislio VAR sudija (Srđan Jovanović) koji je mislio da je ovo jasna i očigledna greška. Intenzitet kontakta procenjuje sudija, a ne VAR sudija. VAR bi bio da je to bio penal bez kontakta, a nije - analizirao je Zdravko Jokić.

Nije mu jasno zbog čega je Milanović promenio odluku nakon konsultacija sa VAR-om.

- Sudija je gledao VAR i promenio mišljenje, zašto? Ne znamo, možemo da pretpostavljamo jer se radi o autoritetu sudije što je normalno. Setite se našeg meča sa Švajcarskom kada Feliks Brih nije konsultovao VAR kada je bio prekršaj. Šta je zaključak? Mislim da je sudija trebalo da ostane pri svojoj odluci, a VAR da podrži sudiju - dodao je Jokić.

Zaključio je da je penal za Radnik dosuđen u nadoknadi vremena bila ispravna odluka sudijskog tima.

- Da li je igrač natrčao ili je koleno bilo ispred, ne možemo da vidimo. VAR se nije oglasio i za njih nije bilo dileme. Mislim da je igrač sprečio igrača u napredovanju - izjavio je sudijski analitičar.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan golom Markovića slomio Radnik u finišu meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Humaka pfc_pfc

    27. februar 2024 | 19:47

    Ahahahahahahahahaha zdravko Jokic.. Kakva televizija takav i analitičar, poslusnik.. Sto kaze Rade Bogdanovic kad je Partizan bio brutalno pokraden u prvom kolu protiv TSC, oni misle da smo mi slepi pored očiju, zato tu i jesmo.. Zbog ovoga i nisu hteli Vidica, jel bi ovakvi bili proterani iz Srpskog fudbala..

  • 011

    27. februar 2024 | 19:47

    Ovaj Jokic covek u godinama prica i donosi odluke po nalogu iz Ljutice Bogdana a ne komentarise penal za drzavni projekat protiv Cukarickog sto ne kaze dali je to ispravna odluka i dali je penal.

  • Aca

    27. februar 2024 | 19:29

    Molim arenu sport da sve sporne situacije totalno zatamni od početka prvenstva i da se ne vidi koji su timovi u pitanju i da ih totalno izmeša pa onda nek pozovu eksperta jokića da ih izkomentariše.Glavu dajem da 90%situacija neće biti isto prokomentarisane.Čovek komentariše po nalogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA