≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarni Haland dao pet golova za 58 minuta!

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Norvežanin je u životnoj firmi...

  • 2
Erling Haland Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Luton u okviru osmine finala FA Kupa rezultatom 6:2.

Bilo je očekivano da "građani" ostvare pobedu, ali malo ko je očekivao da će jedan igrač postići čak pet golova! Naime, Norvežanin Erling Haland još jednom je pokazao da je jedan od najboljih napadača današnjice, a pet pogotka je postigao za samo 58 minuta igre.

Sjajnu partiju pružio je i Kevin De Brujne koji je robusnom napadaču asistirao za četiri pogotka.

Siti je od samog starta krenuo silovito i već u 3. minutu uspeli da povedu. De Brujne je dobio loptu na levoj strani, poslao ju je u srce kaznenog prostora ka Halandu, a ovaj rutinski pogodio mrežu rivala.

Posle samo 15 minuta igre u nastavku Haland je duplirao prednost. Odložio je loptu do De Brujnea, ovaj pravovremenim dodavanjem spojio Halanda sa golom, a centarfor Sitija još jednom dokazuje svoje golgeterske sposobnosti.

Haland je svoj treći gol postigao u 40. minutu i to posle skoro identične akcije koja je prethodila drugom golom, a do kraja poluvremena Luton je prelepim pogotkom Klarka uspeo da smanji rezultat na 3:1.

Klark je početkom drugog poluvremena postigao drugi gol za svoj tim i ulio kakvu-takvu nadu Lutonu, ali snove o preokretu raspršio im je Haland.

Voker je u 54. minutu poslao pas ka De Brujneu sa svoje polovine, a Belgijanac je samo prosledio do Halanda koji je sproveo u mrežu.

Četiri minuta kasnije Haland je uspeo da postigne i peti gol na ovom meču, a njemu je kumovala smušena intervencija golmana gostiju. Asistencija za ovaj pogodak Sitija piše se Bernardu Silvi. Konačan rezultat postavio je Mateo Kovačić u 72. minutu.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: Saldanja ima istegnuće zadnje lože, Nikolić četiri kartona i ne može da igra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA