≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Liverpul ima "novog Salaha": Klinac od 18 godina je nova zvezda Enfilda i engleskog fudbala

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejden Dans je sa dva gola odveo Redse u četvrtfinale FA kupa

  • 0
Džejden Dans, FK Liverpul Foto: AP/Tanjug

Svi favoriti obezbedili su plasman u četvrtfinale FA Kupa u mečevima koji su odigrani u sredu uveče, pošto je Čelsi savladao Lids sa 3:2, Mančester junajted je bio bolji od Notingem Foresta na gostovanju sa 1:0, a Liverpul je bio siguran protiv Sautemptona sa 3:0 na Enfildu.

Dalje je prošao i Vulverhempton, koji je u duelu sa Brajtonom slavio sa 1:0 na svom terenu.

Naš Đorđe Petrović nije bio u timu Čelsija za ovaj meč, već je mesto među stativama Plavaca zauzeo Robert Sančez, koji se oporavio od povrede. Videćemo da li će Petrović posle oporavka skupo plaćenog golmana iz Španije zadržati status prvog golmana ili je Poketino samo želeo da testira Sančeza posle duže pauze.

Međutim, Sančez se na ovom meču nije proslavio, pošto je dva puta vadio loptu iz mreže, a Čelsi je teškom mukom i golom Galagera u 90. minutu uspeo da dođe do pobede.

Namučio se i Mančester junajted, koji je preko Kazemira u 89. minutu uspeo da obezbedi četvrtfinale i zakazao je veliki derbi protiv Liverpula, koji je bio siguran protiv Sautemptona sa 3:0, čak i sa kombinovanim timom, gde je Klop dao šansu osmorici rezervista, među kojima su uglavnom bili klinci iz mlađih kategorija.

Na kraju je zvezda tima sa Enfilda na ovom meču bio 18-godišnji Džejden Dans koji je bio dvostruki strelac, dok je prvi pogodio takođe 18-godišnjak Lui Kumas na isteku prvog poluvremena.

Dansu je bilo dovoljno manje od pola sata na terenu da postigne dva gola i postane nova zvezda Enfilda. A pošto ima i sličnu frizuru kao Mohamed Salah, ukoliko bude nastavio da se razvija u pravom smeru, Liverpul neće morati da brine oko naslednika Egipćanina.

Vulverhempton je kompletirao listu četvrtfinalista FA kupa pobedom od 1:0 u duelu protiv Brajtona, gde je čovek odluke bio Mario Lemina u 2. minutu utakmice.

Ovo su i svi parovi četvrtfinala FA kupa:

Vulverhempton - Koventri

Mančester junajted - Liverpul

Čelsi - Lester

Mančester siti - Njukasl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA