≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično! Saudijska Arabija podnela kandidaturu za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žele Saudijci da se Mundijal ponovo vrati na Arabijsko poluostrvo, nakon Katara 2022. godine

  • 1
Saudijska Arabija, FIFA svetsko prvenstvo, Mundijal, navijači, Saudijci, pehar Foto: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Saudijska Arabija ne odustaje od želje da organizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu, a ovo je sada i zvanično potvrđeno slanjem oficijalne ponude za organizaciju Mundijala 2034. godine.

Slogan kampanje je "Zajedno rastemo", zvanično je prikazan i logo Mundijala ukoliko on bude organizovan u ovoj arapskoj zemlji.

Logo je dizajniran da dočara mladu naciju Saudijske Arabije, živopisno društvo i bogato nasleđe. Sastoji se od isprepletanih raznobojnih traka koje prikazuju simbole fudbala i kulture.

Novootkriveni logo ponude je dizajniran da dočara suštinu mlade nacije Saudijske Arabije, živopisnog društva i bogatog nasleđa. Logo se sastoji od isprepletenih redova raznobojnih traka, koje prikazuju ikone fudbala i kulturne simbole.

Trake ovako isprepletane daju broj 34, što je godina kada Saudijska Arabija želi da bude domaćin 25. izdanja Svetskog prvenstva.

Podsetimo, Saudijci su želeli i Svetsko prvenstvo 2030. godine, ali su nju dobili Španija i Maroko, dok će prve tri utakmice organizovati Argentina, Urugvaj i Paragvaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA