Vreme čitanja: oko 1 min.

Zagrmeo Infantino protiv novih pravila fudbala: "Da budem jasan, crveni karton za plavi!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1
Gianni Infantino Foito: Tanjug/AP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino je pričao o tome kako fudbalu ne treba pravilo kao plavi karton.

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) razmatra da proširi testiranja za uvođenje plavog kartona u niže lige. Plavi karton bi trebao da služi sudiji kako bi pokazivao igračima koji prave zlonamerne prekršaje, ne poštuju igru ili protivnika i nakon dobijanja tog kartona napuste teren na deset minuta.

- Da budem jasan - crveni karton dajem ideji za plave kartone. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnom nivou. To je nepostojeća tema za nas i FIFA se potpuno protivi plavim kartonima - rekao je Infantino.

Veliki broj ljudi se protivi ideji plavih kartona, međutim FIFA je spremna da posluša sve predloge iako je se svim snagama bore da sačuvaju fudbalsku tradiciju.

Za usvajanje ovog predloga je potrebno šest glasova, a pravo na glas imaju FIFA (četiri glasa), Savez Engleske, Severne Irske, Škotske i Velsa.

(Telegraf.rs)

Video: Pavkov dao pobednički gol za Čukarički

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLAVKO DURIC

    2. mart 2024 | 15:59

    Pre 50 godina u Nemackoj u nizem rangu takmicenja smo imali iskljucenja na 10 minuta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA