Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Sarajevu: Uhapšeni huligani iz "Hordi zla", sa hladnim oružjem pokušali da upadnu na "Grbavicu"?

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mediji iz Bosne i Hercegovine nemaju informacije da li za sada ima povređenih

  • 0

Uoči velikog derbija fudbalske lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva na stadionu "Grbavica" u okviru 21. kola od 18.45 časova, došlo je do velikih incidenata, prenosi Klix.ba, koji ističe da nije jasno kako se sve tačno dogodilo.

Nezvanično, ovaj portal prenosi da je uhapšeno nekoliko navijača, najverovatnije pripadnika navijačke grupe "Horde zla" u blizini Osnovne škole "Grbavica II", kao i kod hotela "Bristol" u blizini stadiona i kod džamije na Grbavici II.

Navodno su "Horde zla" upale na Grbavicu sa hladnim oružjem, ali nije poznato da li je došlo do sukoba između navijačkih grupa Željezničara i Sarajeva.

Pripadnici organa reda iz Kantona Sarajevo su vrlo brzo stigli na lice mesta, a u blizini hotela "Bristol" došlo je i do hapšenja. Na terenu je i hitna pomoć, mada i dalje nema zvaničnih podataka o povređenima.

Iz Ministarstva ununtrašnjih poslova BiH se za sada nisu oglašavali, tako da će više informacija zasigurno biti poznato u toku dana.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Video: Odlična akcija fudbalera Partizana za gol protiv Železničara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA